Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.14.hét
2020. március 29. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.14.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben jó áron megvásárolható régi játékokat ajánlok a figyelmetekbe a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Szerencsére ismét ráakadtam öt különleges játékra, amelyekre szerintem érdemes lehet lecsapnotok.

Tartsatok velem ezúttal is ha egy kis nosztalgiázásra vágytok vagy ha gyűjtők vagytok!

1a036-regi-auto-kvartett-kartyajatek-dobozaban-b8ca_1_big_1.jpg

Autó kvartett 1975 - A heti ajánló rovatot nem is lehetne ettől szebb dologgal kezdeni mint ez az autóskártya. 1975-ben érkezett meg a boltok polcaira a nagyszerű autókat tartalmazó Autó kvartett kártya, amit mindenki leginkább 'sárga hátlapos' csomagként emleget.
Mára talán a legritkábbnak számít a hazai kártyák közül, ami első sorban a gyengébb minőségű lapoknak volt köszönhető.
Persze azért időnként nagyon szép állapotban előkerül egy-egy darab, mint ahogy most is. A licit jelenleg 22.000 Ft-on áll, így érdemes a jelenlegi helyzetben figyelni az aukciót ha kedvező áron szeretnétek egy ilyen kártyához hozzájutni.

1a035-regi-auto-kvartett-kartyajatek-dobozaban-b8ca_2_big.jpg

Autó kvartett 1969 - Az előző hirdetés gazdájánál találtam még egy rendkívül pazar állapotban megmaradt autóskártyát.
Természetesen ez is hazai termés, mégpedig az 1969-ben kiadott úgynevezett csúnya rajzos változat.
Ez a kártya is elképesztően szép állapotban maradt meg, így azt gondolom érdemes lehet ezt az aukciót is figyelemmel kísérnetek. Az ár jelenleg 14.000 Ft-nál jár.

regi-retro-orosz-reflektoros-harckocsi-taviranyitos-baca_1_big.jpg

KN-72 szovjet távirányítós harckocsi - A szovjet távirányítós KN sorozatról már ejtettem szót a blogon, sőt az egyik darabról még bemutatót is olvashattatok.
Ennek a sorozatnak a legérdekesebb darabja a hatalmas reflektorral felszerelt KN-72-es típus, amit egészen kedvező áron tudtok most megvásárolni. Bár első ránézésre az izzó hiányzik a lámpából, de ez szerintem különösebb gond nélkül pótolható.
A játék ára 15.000 Ft-ról indul, ami szerintem egészen jó árnak számít.

cellovo-tekeparti-retro-regi-jatek-jo-es-hianytalan-allapotban-ritka-9aca_10_big_1.jpg

Céllövő Tekeparti - A hazai kisipar egyik remeke az Emőd Gábor által gyártott Céllövő Tekeparti, ami  a képek alapján úgy tűnik leginkább nyugatra készült.
A játék rendkívül ötletesen ötvözte a célbalövést és a tekét, ugyanis a játékban egy pisztoly és lövedékek segítségével kellett feldönteni a tekebábukat. Még soha nem láttam ezt a játékot, ebből arra következtetek, hogy nem egy gyakori darab.
Az ára viszont egészen kedvező, hiszen 3499 Ft-os áron juthattok hozzá a régi játékhoz.

lemezarugyar-packard-lendkerekes-lemezauto-utott-kopott-de-hianytalan-es-ritka-szinu-daca_3_big.jpg

Lendkerekes Packard lemezautó - A sort ezúttal egy klasszikus Lemezárugyáras játékkal zárom. Ami engem azonnal levett a lábamról az a patinás külső volt.
Szerencsére a kocsi nem esett át felújításon, így már kicsit kopott és rozsdás, de legalább hiánytalan. Az első sorozatból való játékért az eladó minimum 9900 Ft-ot szeretne kapni.
Ha még nincs a gyűjteményetekben ilyen játék, akkor itt a lehetőség a hiány pótlására.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5715569672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása