Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.9.hét
2020. február 23. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.9.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem minden héten jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Szerintem ezúttal is ráakadtam néhány klassz régiségre, ami érdemes arra hogy egy gyűjteményben találjon magának új helyet.

Tartsatok velem ezúttal is egy kis utazásra a régi játékok világába!

novoplast-holiday-utazas-europaba-regi-retro-tarsasjatek-b5ba_1_big.jpg

Holiday társasjáték - A Novoplast a 80-as években megkerülhetetlennek számított a hazai társasjáték piacon. A cégtől olyan játékok érkeztek mint a Police07, a Csillagok háborúja, az Ide a Szfinxet vagy éppen a most eladásra kínált Holiday.
Mára ezek a játékok komoly értéket képviselnek. Talán ezért is érdekes ez a hiánytalan darab, ami viszonylag jó állapotban maradt meg. Ezt a játékot most 3600 Ft-os fix áron vihetitek haza.

akc-retro-taviranyitos-kutyus-74ba_2_big.jpg

Távirányítós kutya - Jön, megy, ugat, ez bizony az elemmel működő távirányítós kiskutya. Az ilyen játékok a 70-es években voltak igazán népszerűek és inkább a lányokat próbálták elérni a játékgyártók ezekkel a termékekkel.
Itthon több változatban is megvásárolhatóak voltak ezek a kutyusok, amelyek persze nagyon sok esetben tönkrementek, elromlottak.
Most egy viszonylag szép állapotban megmaradt darabot ajánlok a figyelmetekbe, amiért 3992 Ft-ot kell adnotok minimum a liciten.

ritka-retro-taviranyitos-pingvin-f3ba_3_big.jpg

Távirányítós pingvin - A Szovjetunióban nagyon sok érdekes és különleges játék készült. Ezek sorát erősítette a képen látható távirányítós pingvin is.
A pingvin szépen lassan tudott előre totyogni, időnként mozgatta a szárnyait, kinyitotta a csőrét és közben hangot is adott ki magából.
Igazi klasszikus darab lett mára ez a játék is, amit elég nehéz jó állapotban megszerezni. Ez most egy ilyen eset. Bár nem tökéletes a játék, de azért szerintem érdemes lecsapni rá, ha még nincs a gyűjteményetekben.
Fixen 4200 Ft-ért már vihetitek is.

ecopoly-retro-regi-tarsasjatek-vallalkozasi-tarsasjatek-b5ba_2_big.jpg

Ecopoly társasjáték - A vállalkozások világába szerette volna bevezetni az érdeklődőket az Ecopoly társasjáték, ahol játékos körülmények között találkozhattunk a krach, a válság, a termelés és más hasonló fogalmakkal.
A játék elég bonyolultra sikerült, ennek köszönhetően az átütő siker is elmaradt. Talán ennek is köszönhető, hogy ezek a játékok általában jó állapotban kerülnek elő.
Ezúttal is egy ilyen jó állapotú darabra bukkantam, amihez 2499 Ft-os fix áron juthattok hozzá.

technofix-344-ritka-regi-lemezjatek-lift-garazs-palya-06ba_1_big.jpg

Technofix Lift Garage - Ami nekünk itthon a Lemezárugyár volt, Németországban a gyerekek számára azt jelentette a Technofix. A német gyártó számtalan különleges és egyedi játékot készített a gyerekeknek, amelyek manapság már bizony komoly értéket képviselnek.
Ilyen a Lift Garage játék is, amelyhez három autó is tartozott, amelyek szépen legurultak a pályán, majd egy lift segítségével ismét a lejtő tetejére kerültek.
Az eredeti dobozos és hiánytalan játékért valószínűleg komoly licit várható majd, jelenleg 9000 Ft-os ajánlattal lehettek nyerők.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4015488424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása