Pull Back and Go VW Bogár
2020. február 21. írta: ToyaHSW

Pull Back and Go VW Bogár

pbgvwbeetle_1.JPG

A mai napon egy kisautót szeretnék bemutatni nektek, ami valamikor a 80-as évek végén készülhetett. Ekkor számítottak igazán nagy slágernek a Pull Back and Go kisautók, amelyekkel remekül lehetett szórakozni.
A Pull Back and Go játékokat általában a távol-keleten készítették és működési elvüket tekintve leginkább az óraműves játékokhoz lehetne őket hasonlítani.
A játékokban található egy rugós szerkezet a hátsó kerekekhez csatlakoztatva, amelyet a kocsit hátrahúzva feszíthetünk meg. A járművet elengedve ezt követően a játékautó elindult előre és egészen addig ment amíg a rúgós szerkezet teljesen ki nem lazult.
Igazából nem a tartósságukról voltak ismertek ezek a játékok, de amíg működtek addig nagyon jól szórakoztak vele a gyerekek.

A ma bemutatásra kerülő kisautó Kínában került gyártásban és a Pull Back and Go szerkezeten kívül is rejtett magában érdekes részleteket.
A játék műanyagból készült, amit előszeretettel használtak a távol-keleti gyártók a kisautóknál. A kidolgozásra azt lehet mondani, hogy igényes hiszen tökéletesen hozzá a VW Bogár formáját a kisautó.
A kocsi fekete színt kapott, míg az ablakok ezüst színű festéssel lettek díszítve. Ebből már kikövetkeztethetitek, hogy nem lehet belátni az autó belsejébe, ami ebben az esetben nem is olyan nagy probléma, hiszen itt kapott helyet a működtető szerkezet többek között.
A karosszériát néhány színes matrica díszíti és töri meg az amúgy igazán komor színt. Elől és hátul masszív lökhárítók találhatóak, természetesen ezen is műanyagból elkészítve.
Az alváz szintén műanyag, amin azért néhány alkatrészt jelöltek, a gumiabroncsok pedig kicsit puhább műanyagból készültek.

A kocsi természetesen pontosan úgy működik mint a többi hasonló elven készült játékautó. Egyszerűen hátrahúzzuk és elengedjük azt előre.
A működésében az extrát az jelenti ha a jármű valaminek nekiütközik menetközben. Ekkor a kocsi első lökhárítója benyomódik, majd ennek és néhány rugós szerkezetnek köszönhetően kinyílik az elől található csomagtartó és a kocsi egyik ajtaja is.
Mivel a hozzám került jármű teteje mára elveszett, viszont a rugós szerkezet látszik benne, így arra következtettem, hogy valószínűleg a napfénytető is felnyílt baleset esetén.

Őszintén szólva fogalmam sincs már, hogyan került hozzám a játék. Egy ideje már beakartam mutatni nektek, de eddig valahogy soha nem került rá sor. Most leemeltem a polcról és legnagyobb megdöbbenésemre a felhúzós szerkezet tökéletesen működött benne, így egy kis szórakozás után a bemutatás mellett tettem le a voksomat.
Természetesen a tetőt pótolhatnám, de nem nagyon látom értelmét. A funkciókat így is belehet mutatni a játékon, valamint még játékra is alkalmas, ettől többet pedig nem is lehet kívánni egy ilyen idős kisautótól.
A múzeumban persze ezzel a játékkal is találkozhattok majd, ahol remélhetőleg a kipróbálásra is nyílik majd lehetőségetek, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7515485634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása