Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.6.hét
2020. február 02. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.6.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 ajánló rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat ajánlani a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe.
Szerintem ezúttal is egészen jó kis játékokat sikerült összegyűjtenem, így érdemes lesz most is velem tartanotok egy időutazásra a régi játékok világába.

retro-jatek-telefon-3faa_1_big.jpg

Star Mission Inter-Com Set - Persze azért ne gondoljátok nagyon túl a dolgot. Ez egy amerikában forgalomba került Jugoszláviában gyártott egyszerű Mehanotehnika játéktelefon.
A Star Mission amúgy visszatérő elem volt a játékgyár életében, ugyanis flipper játékot is készítettek hasonló névvel. A telefon most eredeti dobozban lehet a tietek a 3000 Ft-ról induló aukción.

novoplast-holiday-utazas-europaba-regi-retro-tarsasjatek-3faa_1_big.jpg

Holiday társasjáték - A Novoplast számtalan társasjátékot készített a 80-as években, amelyek közül elég sok sikeres lett. Ezek közül volt az egyik a Holiday, amivel azért még lehet találkozni a hazai aukciós oldalak kínálatában általában.
Most egy különösen kedvező áron kínált darabot ajánlok a figyelmetekbe, ami hiánytalan állapotban várja új gazdáját. Ezúttal a társashoz 3600 Ft-os fixáron juthattok hozzá.

kinai-lemezjatek-utasszallito-repulo-fbaa_10_big.jpg

MF-984 lendkerekes repülőgép - Nem is lenne igazi az ajánló rovat, ha nem szerepelne benne legalább egy kínai játék. Ezúttal az MF-984-es lendkerekes repülőgépen akadt meg a szemem, ami tényleg nagyon szép állapotban marad meg.
A hátsó kerék megvan és valószínűleg a lendkerekes szerkezet is jól működik, így pedig bármelyik gyűjteménybe beférhet ez a rozsdamentes repülőgép.
A licit 2000 Ft-ról indul a játékért.

lemezjatek-raketa-pisztoly-fbaa_1_big.jpg

Lemezárugyár Rakétapisztoly - Egy igazi klasszikus hazai játék, ami szerintem sokunk gyerekkorát aranyozta be. A Rakétapisztoly eredetileg egy lendkerekes szerkezettel volt ellátva és a belsejében egy tűzköves szerkezet kapott helyet, aminek köszönhetően a ravasz húzogatásával fényeket is láthattak a gyerekek.
Tényleg igazi klasszikus kincs, amit mára elég nehéz lett megszerezni igazán szép állapotban. A most eladásra kínált darab működik és csak a tűzkövet kell pótolni benne (ami azért nem annyira egyszerű feladat).
A licit 2500 Ft-ról indul, de 3500-ért azonnal el is hozhatjátok ezt a régi magyar játékot.

cccp-retro-taviranyitos-tengeralatjaro-7faa_1_big.jpg

Távirányítós szovjet tengeralattjáró - Ismét egy igazi klasszikus régi játék, amit a Szovjetunióban is gyártottak. Az NDK minta alapján készített szovjet tengeralattjáró igazán szép állapotban maradt meg.
Mind a kormánylapátok, mind pedig a hajócsavar megmaradt és a távirányítója is épségben vészelte át az eltelt éveket. Hab a tortán, hogy az eladó leírása alapján a játék tökéletesen működik is.
A licit ebben az esetben 1 Ft-ról indult, de akár fix áron is elhozhatjátok a játékot 6900 Ft-ért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9315451462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása