Régi játékok filmhíradókban
2020. január 28. írta: ToyaHSW

Régi játékok filmhíradókban

filmhirado.jpg

Sokak számára manapság már semmit nem mond a Filmhíradó szó. A filmhíradókkal a mozikban lehetett találkozni a filmvetítések előtt és általában a heti eseményeket igyekezett a mozilátogatók számára filmes formában elhozni.
Az első filmhíradók itthon 1896-ban készültek, de csak 1913-tól váltak a mozik műsorainak részévé. 1949-től itthon már csak egy cég gyárthatott filmhíradókat és azokkal igyekeztek messzemenőkig kiszolgálni a rendszert, így nagyon sok propaganda anyag került a mozikba.
Természetesen ezekben a propaganda céllal készült filmekben is lehetett találkozni játékokkal, ami mai szemmel már nagyon vicces és megmosolyogtató.

Szerencsére az NFI-nek van egy Filmhíradok Online nevű oldala, ahol remekül lehet nosztalgiázni. Gondoltam egy nagyot és a kereső segítségével hoztam nektek néhány igazán érdekes híradó részletet.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8915431804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása