Ritka és értékes régi játékok 4.rész
2020. január 20. írta: ToyaHSW

Ritka és értékes régi játékok 4.rész

Ígértem nektek, hogy folytatom a sort és újabb ritka és értékes régi játékokat mutatok be nektek. Ezúttal már 1 millió forint alatti árkategóriából igyekeztem válogatni nektek, ahol szintén nagyon különleges és érdekes játékokkal lehet találkozni.
Remélem a sorozat ezen része is elnyeri majd a tetszéseteket.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

s-l1600_4_1.jpg

A képen a Yonezawa által gyártott, lemezből készült Atom Space Car egy játszatlan változatát láthatjátok. Aki kicsit is ért a lemezjátékokhoz az pontosan tudja, hogy a játszatlan állapot mennyire ritka
Ráadásul ez az autó tényleg meseszép darab. 
Az 50-es években készült és most eredeti dobozával árulja egy gyűjtő a pénzes vásárlóknak. A kocsi ára 984.000 Ft+posta :)

s-l1600_5.jpg

A képen a Daihatsu Midget első generációjának játék változatát láthatjátok, amit a Nomura készített el a gyerekek számára.
Mint a képen is tanúsíthatják ez is egy rendkívül szép állapotban megmaradt régi játék. Talán ennek és a ritkaságának is köszönhető, hogy a dobozos játékért 908.000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

s-l1600_6.jpg

Ninja Butai Gekko Battle Grand - Ebből így szerintem senki nem ért semmit :) A Ninja Butai Gekko egy népszerű japán figura, ami rajzfilmekben tűnt fel leginkább.
Természetesen a játékgyártók a mese sikerét igyekeztek meglovagolni és a legkülönlegesebb játékokat megalkotni. Így született a Battle Grand is, ahol egy óraműves szerkezettel ellátott harckocsi közlekedett két útvonalon.
A nem túl érdekes, de nagyon szép játék mára igazi kincs lett. Az eredeti dobozos változatáért az eladó csekély 908.000 Ft-ot szeretne kapni.

s-l1600_7.jpg

1965-ben került az AC Gilbertnek köszönhetően a boltok polcaira a 007 Road Race, ami James Bond autójával és nevével igyekezett eladni egy autópályát.
A játék igazán érdekesen nézett ki, hiszen különálló, de rendkívül kidolgozott elemből lehetett összerakni a pályát, ahol alagút, hegy, sőt még ugrató is volt.
Ehhez még két klasszikus James Bond autó is dukált, amivel szerintem minden gyereket le lehetett venni akkoriban a lábáról - ma már inkább a felnőtt gyűjtők alélnak el a játékot meglátva.
Ez is eredeti dobozos darab, amit szerintem nem sokat használhattak.
Az ára ennek megfelelően elég magas, hiszen az eladó 561.000 Ft-ot szeretne érte kapni.

s-l1600_8.jpg

Jé egy repülő autó. Bizony az 50-es években még ilyen merészeket gondoltak a játékgyártók a következő évtizedek autózásáról.
Az Aeroplane-Car a nyugat-német Blomer & Schüler készítette. Az óraműves szerkezettel ellátott vannak szépen kihajtható szárnyak és elől a légcsavar sem maradhatott el. Persze repülni az autó játék változata sem tudott, de azért izgalmasan nézett legalább ki.
Az eredeti dobozzal és papírokkal rendelkező szép állapotú játékért az eladó csekély 842.000 Ft-ot szeretne kapni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3915418746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása