Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.4.hét
2020. január 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.4.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a sokak által követett Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem hétről-hétre jó áron megvásárolható régi játékokat ajánlani a figyelmetekbe.
Ezúttal is megakadt a szemem néhány érdekes és különleges játékon, amivel szerintem érdemes lehet a gyűjteményeteket gazdagítani vagy a gyűjtést elkezdeni.

Tartsatok velem ezúttal is egy kis nosztalgikus utazásra a régi játékok világába!

vw-karmann-ghia-lendkerekes-lemez-auto-retro-jatek-regiseg-baaa_1_big.jpg

MF-743 lendkerekes autó - A blogon találkozhattatok már ennek a klasszikus kínai lendkerekes játéknak egy kicsit leharcoltabb változatával. Szerencsére azért akad még ebből a játékból igazán szép állapotban megmaradt darab is, ahogy azt a képen is láthatjátok.
Az eladó igazán nagy becsben tarthatta a VW Karmann Ghiáról mintázott kisautót, amiért most minimum 7900 Ft-ot szeretne kapni.

regi-ites-lemezjatek-lanctalpas-elemes-49aa_2_big.jpg

ITES Lucil - 1978-ban az ITES a játékboltok polcaira repítette a Lucil nevet viselő hernyótalpas járművét, ami azonnal hatalmas siker lett a gyerekek körében.
Annak ellenére lett rendkívül sikeres az érdekes formájú jármű, hogy lényegében csak előre és hátra tudott haladni. Összesen két különböző változatban (hagyományos és tolólapos) készült 10 különböző színben. A játék mára annyira ritkává vált, hogy alig lehet belőle értékelhető darabot találni.
Amire most ráakadtam az igazán szép állapotban maradt meg, így én nagy tűzijátékot várok a licitre kínált játékért. Az aukció most 7500 Ft-on áll, de szerintem feljebb kúszik majd még az ár.

retro-joustra-express-vonat-mozdony-1ft-nma-aaaa_1_big.jpg

Joustra Express - Aki követi a  blogot pontosan tudhatja, hogy mennyire kedvelem a francia Joustra cég játékait. Személy szerint az elemes játékaikért rajongok, de most egy sima lemezből készült mozdonyt ajánlok a figyelmetekbe.
A kidolgozás jó és bár nem a legrégebbi játékáról van szó a cégnek, de egy gyűjteményben biztosan helye lesz majd ennek a régi mozdonynak is.
A licit jelenleg 1 Ft-on áll, ami nagyon jó árnak számít.

roulette-saint-vincent-rulettjatek-a9aa_1_big.jpg

Saint-Vincent Roulette - A rulett játékok a 70-es években nagyon népszerűek voltak. Lényegében a filmekben láttuk a rulettező tv sztárokat (Minden lében két kanál, stb...), így mi is szerettük volna egy kicsit átélni ezt az élményt.
A játékgyártól ebben láttak fantáziát, így számtalan változatban készültek el a rulett játékok. Ezek közül most a Saint-Vincent Roulette játékon akadt meg a szemem, ami gyönyörű dobozában keresi új gazdáját kiváló állapotban.
Az ár jelenleg 1500 Ft, ami nem annyira veszélyes.

nagyon-ritka-tavos-pegaso-rico-taviranyitos-auto-kamion-f9aa_3_big.jpg

Pegaso távirányítós teherautó - A 70-es évek elejéből származik a most figyelmetekbe ajánlott Pegaso távirányítós teherautó, amit a Rico cég készített.
A Pegaso több változatban is megvásárolható volt, így készült többek között nyergesvontatós változata is. Ez 'csak' a sima teherautó változat, ennek ellenére szerintem nagyon sok gyűjtőt hoz lázba egy ilyen szép állapotban megmaradt távirányítós autó.
A kocsi a képek alapján hibátlan. A távirányító épségben van, a lámpák működnek, dudál, sőt még motorhangja is van.
Az ár jelenleg 9999 Ft, de szerintem itt is feljebb kúszik még majd az ár

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3415417212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása