Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.50.hét
2019. december 08. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.50.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a vasárnaponként már megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a gyűjtők és nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
A hazai aukciós oldalak kínálatát átböngészve szerintem ismét sikerült öt klassz játékot összegyűjtenem, ami miatt érdemes ma is velem tartanotok a régi játékok világába.

retro-tavos-delfin-hajo-cb9a_1_big.jpg

Delphin tengeralattjáró - Az Anker gyártotta a Submarin Dolphin nevű távirányítós játékot, amivel a gyerekek egy kicsit a tengeralattjárók világába is elmerülhettek.
Későbbiekben ez a játék lényegében kicsit átdolgozott távirányítóval feltűnt szovjet változatban is, de ez semmit nem csökkent az eredeti játék értékén.
A Submarin Dolphin most 12.000 Ft-os induló áron keresi új gazdáját eredeti dobozzal.

ndk-ddr-presu-volga-jatek-taviranyitos-auto-dobozaban-5b9a_2_big.jpg

Presu távirányítós Volga - A távirányítós Volga kisautót az NDK-ban gyártotta a Presu. Nem egy mai darab, ennek megfelelően még a rosszabb állapotban megmaradt darabok is magas áron szoktak elkelni.
Ezúttal egy eredeti dobozos, hiánytalan darab keresi új gazdáját. A jelenlegi ára a játéknak 50.000 Ft, de villámáron 70.000-ért azonnal elhozhatjátok.
Ez az a játék, aminél egyáltalán nem számít magas árnak a 70.000 Ft sem.
Csapjatok le rá, ha megtehetitek és kerüljön jó helyre ez a kincs!

ndk-ddr-lendkerekes-robur-cb9a_1_big.jpg

Lendkerekes Robur teherautó - Ismét egy klasszikus NDK-ban gyártott játék, ami ráadásul egy NDK teherautó alapján készült el.
A Robur a 70-es évek utcaképének fontos része volt itthon és a szocialista országokban egyaránt (itthon általában a Posta és a Sütőipari Vállalatok használták előszeretettel).
A lendkerekes műanyag játék egy fagyasztós változat. Szerintem a felépítmény teteje hiányzik, de az is lehet hogy most tévedek.
A kicsinyke teherautót 4999 Ft-os indulóáron találhatjátok meg a fenti linkken.

retro-jatek-kdn-tavos-repulo-dobozaban-f99a_1_big.jpg

KDN Turbolet távirányítós repülőgép - Ehhez a játékhoz sem kell különösebb kommentárt fűznöm, hiszen az oldalon már mind blogpost, mind pedig videó formájában találkozhattatok ezzel a játékkal.
A Csehszlovákiában készült játék szép állapotban, eredeti dobozzal keresi új gazdáját.
Az aukciós jelenleg 8000 Ft-on áll, ami egyáltalán nem sok ezért a ritka távirányítós játékért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4915344082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása