Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.46.hét
2019. november 10. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.46.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem érdekes, különleges és nem utolsó sorban jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezen a héten is a legnagyobb aukciós oldal kínálatát böngésztem át érdekességekért és szerintem akadt is néhány különlegesség a horgomra.

Gyűjtők, nosztalgiázók! Tartsatok velem ezúttal is egy kis kirándulásra a régi játékok világába!

lemezarugyar-raba-steiger-traktor-mukodik-219a_3_big.jpg

Rába traktor - Kezdem is a sort rögtön a legkomolyabb játékkal. A Lemezárugyár készítette a győri gyáregységben a távirányítós Rába Steiger traktort, ami már akkoriban is kitűnt az egyszerű játékok közül mind az árával, mind pedig a kidolgozásával.
A most eladásra kínált darab a sárga változat, ami működőképes állapotban várja új gazdáját. A jelenlegi ár 35.833 Ft, ami egészen biztosan kúszik még majd feljebb.

egy-ritka-barna-szinu-orosz-gyartmanyu-tengeralattjaro-drotos-tavos-e09a_7_big.jpg

Szovjet távirányítós tengeralattjáró - Egy olyan játék amit már megismerhettetek az oldalon. A távirányítós szovjet tengeralattjáró persze nem saját ötlet alapján készült, hiszen az eredeti változatot az NDK-ban gyártották.
Ami kicsit különlegesebbé teszi ezt a játékot az a színe, ugyanis általában szürke színben gyártották.
A kormánylapát erről a játékról is hiányzik, de ez a korral jár ráadásul nálam a 3D rovatban találhattok hozzá már kipróbált alkatrészt is.
Az ár ebben az esetben fixen 8500 Ft.

abc-laserx-3-retro-tarsasjatek-novotoys-8f8a_1_big.jpg

Laser X-3 társasjáték - Akik kedvelték a sci-fi játékokat a 80-as években, azok egészen biztosan találkoztak a Laser X-3 társasjátékkal is amit a Novoplast készített.
A játékban vadász, cirkáló és anyahajó irányításával kellett legyőzni az ellenfelünket az igazán színes játéktéren. 
A játék ára egészen szép állapotban 7000 Ft.

abc-magnetic-retro-focis-jatek-7f8a_1_big.jpg

Magnetic Football - Bár mi gyerekkorunkban nem nagyon találkoztunk a Tipp-Kick játékokkal, ennek ellenére sem kellett nélkülöznünk a focis játékokat.
Nekünk itt volt a szocialista piacra készült Magnetic Football, amivel pontosan olyan jól el lehetett szórakozni. Itt két játékos tudott az üres kapura rúgni az aprócska labdával.
Akinek él még az emlékezetében ez a játék az egészen biztosan érdekesnek találja majd a 2352 Ft-ért kínált játékot is.

afor-benzinkutas-reklamfigura-1960-70-es-evek-df8a_1_big.jpg

Áfor figura - A 70-es években nagy divat volt a nagyobb cégeknél, hogy különböző reklámfigurákkal igyekezzenek személyesebbé tenni a céget.
Az Ásványolaj Forgalmi Vállalatnál is elkészítették a maguk apró benzinkutas figuráját, ami manapság már igazi ritkaságnak számít. Ha gyűjtitek a figurákat, akkor egészen biztosan érdekesnek találjátok majd ezt a 4999 Ft-ról indított licitet is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7415300492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása