Sci-Fi játékok 8.rész
2019. október 21. írta: ToyaHSW

Sci-Fi játékok 8.rész

Még mindig maradtak bemutatandó régi sci-fi játékok. Az előző bejegyzésben amolyan vegyes volt a felhozatal, amit most folytatok hiszen ebben a kategóriában is maradtak különlegesebb játékok.
A mai napon öt újabb darabot mutatok be nektek, így mindenképpen érdemes lesz ezúttal is velem tartanotok.

voyage.jpg

A LA LUNE VOYAGE - Már a fotóból kikövetkeztethetitek, hogy a képen űrhajókat láthattok hold körüli pályán. A játék óraműves szerkezettel készült és az excentrikus bolygópályának köszönhetően a láncra kifeszített űrhajók változtatták a röppályájukat.
A játékot 1958-ban készítette a Joustra Franciaországban.

sat.jpg

Space Satellite Station - Az Angliában gyártott játékot a Marxnak köszönhették a gyerekek. Van itt minden, ami egy gyerek figyelmét akkoriban felkelthette. Szép grafika, forgó és mozgó alkatrészek, valamint kilöhető csészealjak és rakéta is.
A lemezből és műanyagból készült játék a megjelenés idején rendkívül népszerű volt a gyerekek körében.

rtalk54.jpg

Strato-Copter MZ560 - Azért hunyorogva hasonlít egy kicsit a Lemezárugyár Helikopterállomására a Németországban készült játék. Ebben is egy óraműves szerkezet játszotta a főszerepet, aminek a tetején egy rúdon volt elhelyezve a Strato-Copter, míg a rúd másik végén egy repülőcsészelalj kapott helyet.
A többi óraműves játékhoz hasonlóan sok interakcióra itt sem volt lehetőség, de a szép grafika és az érdekes elemek elvarázsolták a gyerekeket.

9e75236a-fad1-4a92-a215-a99a010f8fb9.jpg

Tir Aux Ovnis - Valószínűleg ez a játék is egy másik termék fantasztikus környezetbe helyezett reinkarnációja lehet. A játék alapból egy három karos, óraműves hajtással ellátott szerkezetből állt, ahol a karok végére egy-egy repülőcsészealj került.
Ezen kívül még egy tapadókorongos pisztoly volt a játék része, amivel el kellett találni a csészealjakat. Igazi ügyességi játék, amit a francia Euréka készített.

space_explorer.jpg

Space Explorer karóra - Az 50-es, 60-as években nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében a sci-fi témájú karórák. Tudjátok, ha valakinek már ciki lett a Mickey Mouse az tőlünk nyugatabbra kikönyörgött a szüleitől egy fantasztikus témájú karórát amivel újra lehetett vagánykodni.
Számtalan darabot tudnék mutatni nektek sci-fi témával,d e most csak a Space Explorert mutatom meg, ami szép számlapjával és cirádás csatjával szerintem sok gyerek kedvence volt.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8815246208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása