Magyar puzzle játék 2
2019. október 18. írta: ToyaHSW

Magyar puzzle játék 2

spanielpuzzle_0.JPG

Ahogy az említettem már a tegnapi bejegyzésben az elkövetkezendő napokban néhány új puzzle kirakót mutatok be nektek. Közös tulajdonságuk ezeknek a játékoknak, hogy mindegyiket a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata készítette.
Ahogy a tegnapi bejegyzésben már ejtettem róla szót, a hazai készítésű puzzle játékokért általában a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata volt a felelős, akik általában tematikus sorozatokat gyártottak.
Készült náluk technikai dolgokat (autók, motorok, repülők), különböző állatokat, természet szépségét vagy éppen különböző hírek festményeket bemutató kirakó játék is.

A ma bemutatásra kerülő darab az egyik állatos sorozat darabja, amelyben a kutyák kapták a főszerepet. A tegnap megismert puzzle játékhoz hasonlóan ez is egy 100 darabos készlet, amiből 21x21 cm-es képet lehetett összerakni.
A kutyás sorozat ma bemutatásra kerülő darabján egy cocker spániel fotója látható, amit Amuth Iván készített.
Már alapból fel voltam készülve rá, hogy sokkal nehezebb dolgom lesz ezzel a puzzle játékkal mint a tegnap bemutatott autós darabbal, de amit átéltem egyszerűen elképesztő volt.
Egészen biztosan szerepet játszott a kirakás sebességében a fáradtságom is, de nagyon sokára sikerült a sok minimálisan eltérő darabból összeraknom a kész képet.
Sajnálatos módon az időt nem mértem, de nem 5-10 perces művelet volt.
Pedig a puzzle játékok területén nem vagyok kezdő, hiszen a szoba falán lóg egy ilyen kép, ami több 1000 darabból áll.

worldpuzzle.JPG

Mivel azt sikerült kiraknom, így nem szabadott volna ennyit szenvednem egy 100 darabos kirakóval.
Elképzelhető, hogy ez akkoriban sem ment könnyebben a gyerekeknek és ezzel a puzzle játékkal a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata és a Triál feladta a leckét a gyerekeknek.

Persze ahogy a fényképeken is láthatjátok végül siker koronázta a munkámat, amit a szokásos fotókkal meg is örökítettem:
A múzeumban majd ezzel a játékkal is találkozhattok valamelyik formában, de addig a fotókat ajánlom a figyelmetekbe.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5015232850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása