Magyar puzzle játék
2019. október 17. írta: ToyaHSW

Magyar puzzle játék

tjpuzzle_5.JPG

Ahogy azt tudjátok a hazai játékgyártásnak nagyon fontos részét képezte a 70-es, 80-as években a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata, amelyek általában különböző puzzle játékokkal vagy pedig különleges kártyákkal kerültek fel a játékboltok polcaira.
A puzzle játékok természetesen már akkoriban is nagy népszerűségnek örvendtek, így ezen a területen elég sok játékot adott ki a vállalat. Már több ilyen darabot bemutattam nektek a blog elindulása óta, de most újabb darabokat ismerhettek meg az elkövetkezendő napokban.

A puzzle játékok természetesen általában nagyobb kiadásban poszterként is megvásárolhatóak voltak, így nem csak játékként lehetett velük találkozni, hanem sok lakásban dekorációs funkciót is betöltöttek.
Általában a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata sorozatokat adott ki a puzzle játékokból, amelyek nyolc külön megvásárolható darabból álltak.
A ma bemutatásra kerülő autóverseny témájú játék is egy ilyen sorozat része volt, amelyben ezen kívül motorversenyzéses, hajós és közúti autós témájú kirakók voltak. Ebből láthatjátok, hogy igyekezett a vállalat egy tematikára felépíteni az egyes sorozatokat.

A mai darabbal kicsit bajban vagyok, hiszen bár éltem akkor és ismerem is az akkori autóversenyzőket a kirakóson látható autóval kapcsolatban egy kicsit bajban vagyok.
Személyes véleményem szerint id.Tóth János és az általa vezetett 2 literes BMW TOJ (Team Obermoser Jörg) autója látható. A szponzor feliratokból gondolok erre, de persze a tévedést ezt illetően nem tudom kizárni.
A kirakós 100 darabból áll 21x21 cm-es színes képet lehetett belőle kirakni, amin egy olyan sport és autó volt látható, ami minden fiúnak a szívét megdobogtatta akkoriban.
Persze ma is érdekes egy ilyen kirakó, hiszen a hegyi versenyek régi fényes aranykorát idézi fel, amire sokan szívesen emlékeznek vissza.

A kirakós természetesen nagyon szép állapotban, eredeti dobozban került hozzám és igyekszem is majd így megőrizni az utókor számára.
Természetesen a múzeumban majd kirakva is láthatjátok az eredeti dobozzal a háttérben, de amíg nincs lehetőségem megmutatni nektek, maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1815230214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása