Simona Triola
2019. október 10. írta: ToyaHSW

Simona Triola

simona_1.JPG

A ma bemutatásra kerülő NDK játékhangszerrel egy kicsit bajban voltam. Nem is igazán tudtam minek nevezzem, de szerencsére az internet segítségemre volt és feloldotta ezt a rejtélyt a számomra.
A mai játék nem lesz más mint egy fúvós triola, amit Simona néven forgalmaztak és az Expovita gyártott.
Persze valamivel komolyabb hangszerről van szó mint a mindenki által nagyon jól ismert színes gombokkal rendelkező Triola játék.

Erről már a külső is tanúskodik, mivel a játék vagy egy műanyag hordozható dobozban vagy pedig egy műbőr tokban volt megvásárolható.
Ami azonnal szembetűnik a tartóból kivett játéknál azok a gombok. Ez a hangszer rendes billentyűket kapott, ami nagyban megkönnyítette a kezelést, valamit levehető fúvókát kapott ami pedig a tisztítást segítette elő.
A hangszeren összesen 21 billentyűt találhattak a gyerekek, amin már bőségesen le lehetett játszani a kor népzenéit és iskolában megtanult dalait.
Persze a biztonság kedvéért egy kottafüzet is mellékelve volt a hangszerhez, amiben számtalan dal volt megtalálható. Ebből viszonylag könnyedén megtanulhatták a gyerekek a klasszikus szerzeményeket.

A műanyagból készült játékon a megfelelő fogást is kidolgozták a gyártók, ami az alsó részen található. Itt egy bújtatókba dugott bőr szíj kapott helyet, amibe az egyik kezet bedugva elkerülhették a gyerekek a kézből való kicsúszást akkor is, ha éppen nem kellett a hangszeren játszaniuk.
A Simona triola kidolgozása tényleg rendkívül igényes és a hangja is nagyon szép.
Pár szót még a műbőr tokról is kell ejtenem, amit cipzárral lehetett bezárni. Mivel a fúvókát a hangszer végére külön kellett betolni, így ez a tokon belül is külön helyet kapott.

Természetesen a Simona nagyon szépen szól. Ezt reményeim szerint valamikor majd megtudom mutatni nektek a múzeumban, de addig hang nélkül jön néhány kép a játékról.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9915216662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása