Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.38.hét
2019. szeptember 15. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.38.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott ajánló rovat, amelyben hétről-hétre igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
Ezúttal is ráakadtam öt gyöngyszemre, amire szerintem akár nektek is érdemes lehet lecsapnotok!

1960-s-joustra-france-grue-boilot-mobile-tower-crane-tin-plastic-9c7a_1_big.jpg

Joustra Grue Boilot Mobile Tower Crane - Akik követik a blogot tudják, hogy nagyon kedvelem a francia Joustra cég szépen elkészített játékait.
Talán ezért is akadt meg a szemem azonnal a Grue Boilot Mobile Tower Crane-en is, ami apróbb hiányosságokkal, de nagyon kedvező árral várja új gazdáját.
A hiányosságokból szerencsére nem sok van, mivel csak az egyik futómű hiányzik a daru alól, amit más játék kerekeivel és egy tengellyel egyszerűen lehet pótolni. Az ár 7000 Ft, ami nagyon-nagyon kedvező.
Mivel itthon kevesen ismerik a Joustra játékait, így az a gyanúm hogy ezért az összegért el is lehet majd hozni ezt a kincset.

regi-dobozos-autos-kvartett-kartya-hianytalan-kek-8c7a_1_big.jpg

Autó kvartett kártya - Az utóbbi napokban elég sok szó esett az oldalon a különböző kvartett kártyákról, így az ajánlóban is jól mutat egy ilyen játék.
Ezúttal egy kék hátlapos Apal Corsás csomag kerül eladásra, ami nagyon szép állapotban maradt meg. A kikiáltási ár ebben az esetben 5000 Ft, ami nem számít különösebben veszélyesnek.

lemezarugyari-il-14-repulogep-5c7a_1_big.jpg

IL-14 lendület repülőgép - A lendület szóból sokan azonnal tudják, hogy ezúttal egy Lemezárugyáras játékot ajánlok a figyelmetekbe.
Az IL-14-es lendkerekes repülőgép nem egy gyakori darab. Az eladásra kínált darab a játék második változata, de sajnos akadnak hiányosságai is. Hiányzik az egyik motorról a burkolat, a légcsavarok néhány lapátja és az orrfutómű is elveszett az évek alatt.
Ennek ellenére mivel a hazai játéktörténelem része ez a kincs, így biztosan megtalálja majd a helyét gondos kezek között.
Az ár jelenleg 6000 Ft!

auto-rennbahn-autopalya-csomag-ac7a_1_big.jpg

Auto Rennbahn - Prefo, majd a Plasticart gyártotta az NDK-ban az Auto Rennbahn névre keresztelt autóverseny játékokat. Itt két autóval lehetett versenyezni egymás ellen.
Ezúttal egy ilyen kincsre akadtam rá, amihez sok extra is tartozik.
A játék doboza gyalázatos állapotban maradt meg, de vannak extra elemek, négy autó és egy PIKO Fz1-es trafó is az eladásra kínált játék részét képezi.
Az ár jelenleg 1 Ft, így érdemes figyelni az aukciót és lecsapni erre a kincsre is!

retro-magellan-logikai-jatek-ac7a_1_big.jpg

Magellán logikai játék - Egy nagyszerű logikai játék, ami a Bűvös kocka árnyékában nem volt képes igazán átütő sikert elérni. Ez volt a TV műsorral is megtámogatott Magellán, ami egy rendkívül nehéz és összetett logikai játék.
Szerencsére az utóbbi időben elég sok darab tűnik fel, így most azt tanácsolom erre a 3000 Ft-os fix áron kínált fehér változatra csapjatok le.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1515093872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása