Sci-Fi játékok 2.rész
2019. szeptember 09. írta: ToyaHSW

Sci-Fi játékok 2.rész

Ahogy az ígéretem nektek folytatom a múlt héten elkezdett sci-fi játékokkal foglalkozó sorozatot. Az előző héten a repülő csészealjakról volt szó, ezúttal pedig az űrjárművek közül mutatok be nektek néhány szerintem érdekes darabot.
Természetesen ezek a járművek is nagyon népszerűek voltak a gyerekek körében, ami a sci-fi filmeknek és a tervezők élénk fantáziájának is köszönhető volt.

Lássuk akkor, hogy milyen űrjárművekkel játszottak a gyerekek a 60-as, 70-es években.

post-25-1216854350.jpg

Atomic Space Pioneer - A Matsuda által készített játék természetesen a messzi Japánban volt a legnépszerűbb. Ez igazából egy lendkerekes játék volt, aminek legérdekesebb részének a fordított kúp alakú tartály volt, amiben golyókat lehetett látni.
A játék meglendítésekor a tartály elkezdett mozogni, aminek köszönhetően a golyók pattogtak a műanyag kúpban. A grafika és a színek harsányak, így természetesen a gyerekek figyelmét is azonnal felkeltette ez a játék.

79b7_3.jpg

Flash Space Patrol - Ezúttal egy Spanyolországban gyártott játékot mutatok be nektek. Az oldalról légpárnásnak kinéző játék amúgy egy bolygókerekes szerkezettel volt ellátva.
A grafika itt is gyönyörű, amit még szárnyal és világító felépítménnyel és a rajta található rotorral igyekeztek még vonzóbbá tenni.
Ha ismerősnek tűnik a szerkezet az nem a véletlen műve, ugyanis az alsó rész teljesen megegyezik a Mercury Explorernél használttal.

dscf0042.jpg

Flying Jeep - A japán Komoda által gyártott bolygókerekes Flying Jeepjére egyszerűen már nincsenek szavak. Ez az a játék amitől már leolvad az ember agya. Persze nem maguktól találták ki a szerkezetet a tervezők, egyszerűen csak a valódi életből merítettek és a Hiller Pawnee alapján készítették el a játékot..
Szóval ez lényegében nem is volt annyira sci-fi :)

ih10.png

Golden Sonic - 1957!!! Jól jegyezzétek meg, a Golden Sonic játékot ekkor gyártotta a Tigrett az USA-ban. Ahogy a játék neve is jelzi ez egy síppal irányítható szonikus játék volt.
Ezek igazából csak a 80-as években terjedtek el, ez 1957-ben maga volt a megtestesült sci-fi. Természetesen a játéknak nem csak irányítása, hanem a külalakja is merőben szokatlan volt, aminek köszönhetően nagy siker volt az amerikai gyerek körében.

1090_1.jpg

Moon Explorer - Vannak olyan játékok, amelyek a maguk egyszerűségében gyönyörűek. Ilyen volt a japán Gakken cég által 1970-ben gyártott Moon Explorer is, aminek a formája és az irányítófülkéje is maga volt a megtestesült egyszerűség.
Ez is egy elemes játék volt bolygókerekes szerkezettel. Természetesen extraként itt is lehetett találkozni villogó fényekkel és egy ventillátorhoz hasonló szerkezettel, ami egy kicsit feldobta a játékot.

Folytatás újabb járművekkel, mivel ilyen elég sok készült :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5615055392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása