Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.26.hét
2019. június 23. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.26.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem hétről-hétre jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Szerintem ezen a héten is egészen jó a felhozatal, így érdemes lesz velem tartanotok a régi játékok világába egy utazásra.

3-db-regi-retro-lemez-jatek-csengetos-mozdony-tuzolto-auto-lmborghini-0f5a_1_big.jpg

3 régi lemezjáték - Ez igazából egy gyűjtőknek kitalált csomag, amit javításhoz alkatrésznek vagy felújításra érdemes megvásárolni.
Van itt kínai bolygókerekes tűzoltóautó, klasszikus bolygókerekes Csengős mozdony és egy Lamborghini szakadékautó is. Mindegyik játék elemes és villanymotoros, de ilyen-olyan hiányosságoktól szenved. Egy lelkes gyűjtő egészen biztosan megtudja menteni mind a három játékot, így pedig egyáltalán nem sok érte a 4000 Ft-os kikiáltási ár.

retro-regi-orosz-helikopter-allomas-jatek-ac5a_1_big.jpg

Szovjet Helikopter állomás - A hazai Lemezárugyár által készített Helikopter állomás játékot biztosan sokan ismeritek. Azt viszont szerintem sokkal kevesebben tudják, hogy a környező országokban is készültek hasonló játékok.
Ezúttal egy szovjet változatot találtam nektek, ami nem óraműves, hanem elektromos meghajtással üzemel. Nagyon ritka darab, így nincs mit csodálkozni, hogy jelenleg 10.000 Ft-os ajánlattal még nem sikerült elérni a minimálárat.
Szerintem egy komoly gyűjteményben egészen biztosan jól mutat majd ez a kincs.

rugos-foci-retro-cccp-tarsasjatek-dobozaban-ae5a_2_big.jpg

Szovjet rugós foci - Van a rugós foci ahogy mi ismerjük és vannak más változatok, ahogy az egyes országok gyártói képzelték a játékot.
Ezúttal a szovjet vonalból tudok nektek egy nagyon szép darabot megmutatni és ajánlani. A pálya lemezből készült, a figurák az itthon is használt rugós megoldással működtek, azonban a kapusok egy kar segítségével voltak mozgathatóak.
Eredeti dobozban egy apró hibával várja új gazdáját a játék fix 5000 Ft-ért.

hoki-palya-retro-cccp-tarsasjatek-dobozaban-ae5a_1_big.jpg

Szovjet jégkorong játék - Az asztali jégkorong játékokat itthon általában Csehszlovák változatban ismerjük. Persze milyen is lett volna a KGST, ha ennek a játéknak sem készült volna el a szovjet változata.
Lényegében mind kidolgozásban, mind működési elvében megegyezik a cseh játékkal a Szovjetunióban gyártott darab, de persze attól sokkal ritkábbnak számít.
Ezért is ajánlom most a figyelmetekbe ezt  az eredeti dobozos, hiánytalan állapotban megmaradt darabot, amiért 5000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

negy-a-nyero-retro-tarsasjatek-forgalmazo-trial-gyarto-plastolus-1ft-nma-fe5a_1_big.jpg

Négy a nyerő - Egy hazai társasjáték, amit egykoron a szarvasi Plastolus Ipari Szövetkezet készített. Lényegében ez egy függőlegesen elhelyezett amőba játék, ahova a játékosok a megfelelő helyre a korongjaikat beejtették. Persze lényeges eltérés az amőbához képest, hogy itt egymásra kerültek a színes korongok és nem szabadon választottuk ki a helyét.
Ennek a megoldásnak köszönhetően sokkal több gondolkodást és stratégiai érzéket követelt meg a játék.
Most egy ilyen érdekes régiséget ajánlok a figyelmetekbe, ami kicsit viseletes dobozzal várja új gazdáját. Az ár ebben az esetben 1 Ft jelenleg :)

+1
elektromos-szorzotabla-retro-tarsasjatek-ae5a_1_big.jpg

Elektromos szorzótábla - Extraként került be az ajánló rovat ez a régi elektromos szorzótábla játék. Nem olyan régen valaki kereste ezt a típust, azonban a küldött üzenetét nem találtam meg, így ezen a módon próbálom az ő és a többiek figyelmébe ajánlani ezt a klassz játékot.
Viszonylag egyszerű megoldással működő játékról van szó, ahol két drót segítségével kellett meghatározni a szorzás helyes eredményét. Szép állapot valószínűleg működőképes állapotot is takar, így talán a 2500 Ft-os fix ár sem számít veszélyesnek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8314908202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Erzsebet 2020.04.14. 23:34:16

Szia én már nagyon régen keresem ezt a szorzótáblát ha esetleg meg van még engem érdekelne mert én is ilyenen tanultam és a kisfiamnak is szeretnék egyet . Köszönöm
süti beállítások módosítása