KN-70 távirányítós harckocsi
2019. június 17. írta: ToyaHSW

KN-70 távirányítós harckocsi

kn70_1.JPG

Ezúttal egy kissé hiányosan gyűjteménybe került játékot mutatok be nektek, ami azonban mindenképpen érdemes arra, hogy megismerjétek - és hátha akad köztetek olyan, aki tud segíteni a játék teljessé tételében is.
A mai napon a KN-70-es számot viselő szovjet távirányítós harckocsit szeretném bemutatni nektek.

A KN-70-es több más játékhoz hasonlóan egy sorozat egyik darabja. Ahogy azt már számtalanszor említettem a szocialista országokban nagy figyelmet szenteltek a gyerekek honvédelmi ismereteire és mivel mással is lehetne egy gyerek számára elfogadhatóvá tenni a katonaságot mint különböző távirányítós harcjárművekkel.
Ahogy említettem a KN-70 egy sorozat darabja volt, aminek részét képezte a valamivel kisebb OC-85 harckocsi és a reflektorral felszerelt KN-72-es harcjármű is.

Ezeknek a Szovjetunióban gyártott harcjárműveknek mindegyike drótos távirányítóval volt felszerelve, a KN-70 és KN-72 azonos távirányítót kapott, de az OC-85-ös valamennyivel átdolgozott irányítással rendelkezett.
A távirányító funkciói kimerültek az előre-hátra és jobbra-balra irányokban, így a torony mozgatására már nem nyílt külön lehetőségünk. Persze ez nem jelenti azt, hogy a torony ne mozgott volna, sőt...
A harcjármű mozgásával a torony is mozgott jobbra-balra, sőt mivel az ágyúcső végén egy lámpa is található volt, így ez is villogott a megfelelő pillanatban.
A kidolgozás igényesnek mondható. A játék bár műanyagból készült a készítők igyekeztek az apró részleteket is formába önteni. Extraként olyan kiegészítők is kerültek a lövegtoronyra mint gépfegyver, keresőlámpa és antenna.
Persze nincs olyen szépen kidolgozva a játék mint a PIKO távirányítós harckocsik, de azért a gyerekeknek nem lehetett okuk panaszra.

A játék finoman szólva is romos és megviselt állapotban került hozzám. Több fontos kiegészítőelemen kívül még az egyik hajtókerék is hiányzott róla.
Szerencsére a 3D nyomtató a segítségemre sietett, így sikerült újra legyártanom a hajtókereket, az ágyúcső végét, a hiányzó keresőlámpát és a gépfegyvert is a játékhoz.
Amit azonban nem sikerült pótolnom az az egyik hiányzó hernyótalp. Remélem idővel majd szembe jön velem egy megviselt darab a játékból, esetleg valamelyik olvasó fiókjában lapul egy darab ebből a típusból és a segítségemre siet majd és akkor újra száguldhat ez az aranyos és rendkívül szép szovjet játék is.

Természetesen a múzeumban vagy így-vagy úgy, de találkozhattok majd ezzel a játékkal is, hiszen vétek lenne nem megmutatni nektek ezt a szocialista remeket.
Amíg azonban nincs lehetőségem arra, hogy közelről megmutassam nektek a játékot, maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9214897370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása