Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.25.hét
2019. június 16. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.25.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem a hazai aukciós oldalak kínálatából jó áron megvásárolható és érdekes játékokat ajánlani a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe.
Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

raba-tartalyos-nyerges-vontato-kamion-shell-lemezarugyar-c95a_1_big.jpg

RÁBA tartálykocsi - A Lemezárugyár Rába teherautó nagyon nagy népszerűségnek örvendenek a gyűjtők körében. Ezen persze nincs is mit csodálkozni, hiszen szépen kidolgozott és tartós játékokról van szó.
A 80-as években készült játékok ára viszonylag magas szokott lenni, de ez évjárattól és felépítménytől is függ. Ezúttal egy szép állapotban megmaradt Shell tartállyal szerelt változaton akadt meg a szemem, amit bár 28-an is figyelnek, az ára mégsem túl magas.
Jelenleg alig több mint 8000 Ft-os ajánlattal lehettek nyerők - persze jó ha tudjátok, hogy biztosan nem ez lesz a maximális licit.

magneses-mozaik-eredeti-dobozaban-papirjaival-manetic-mozaik-0c5a_3_big.jpg

Mágneses mozaik - Emlékszem gyerekkoromból erre a klasszikus játékra, amiben különböző egyszerű formájú színes mágneses műanyag elemekből kellett különböző dolgokat kirakni.
Igazából nálunk a lányok kedvence volt ez a játék, de azért szerintem a fiúk is jól elszórakozhattak vele anno.
Most eredeti dobozban várja egy játék az új gazdáját. A liciten 1500 Ft-on nyithattok és ennyiért gyaníthatóan a tietek is lehet ez a régi kreativitást fejlesztő játék.

ritkasag-autokonstruktor-regi-autos-jatek-epitojatek-felhuzos-autokkal-cccp-ba5a_1_big.jpg

Autókonstruktőr játék - Az egykori Szovjetunióban készült ez a régi játék, de szinte minden KGST ország elkészítette a saját hasonló játékát.
A lényeg az volt, hogy egy alvázra amiben felhúzós vagy lendkerekes szerkezet kapott helyet a gyerekek különböző karosszériákat építhettek rá. A szovjet játékban felhúzós szerkezet volt a játék lelke, míg a karosszériák között megtalálható volt a Ladára, a Zaporozsecre hasonlító, valamint a kabrió és a busz felépítmény is.
A játékra jelenleg 10499 Ft-os ajánlat tehető, ami a ritkaságát és az állapotát tekintve nem is meglepő.

meccano-6-femepito-modell-epito-jatek-eredeti-doboz-hibatlanul-kompletten-made-in-england-f75a_8_big.jpg

Meccano építőjáték - Minden építőjáték alfájának és omegájának számít a Meccano által gyártott fémépítő, amiből most a 6-os készleten akadt meg a szemem.
Az Angliában gyártott játék eredeti dobozában, hiánytalan állapotban várja új gazdáját. Ha megvásároljátok a készletet, akkor a világ legnépszerűbb fémépítőjének egy darabjához juttok hozzá.
Az ár jelenleg 705 Ft, ami ebben az esetben tényleg szinte semmi.

orosz-kibernetikai-jatek-a-multbol-1971-kiadas-fb5a_2_big.jpg

Szovjet elektronikai játék - A 70-es, 80-as években jellemző volt, hogy a gyerekek elektromossággal kapcsolatos tudását igyekeztek egy kicsit elmélyíteni.
Ehhez számtalan kísérletező és építő készletet gyártottak a KGST országokban. Volt amiből rádiót lehetett építeni, a másikkal morzézni lehetett, míg a harmadikkal egyszerűen ismerkedhettek az elektromossággal a gyerekek.
Ez utóbbi kategóriát erősítette a most figyelmetekbe ajánlott szovjet játék, ami eredeti dobozával és viszonylag szép állapotával egészen biztosan sok gyűjtő figyelmét felkelti majd.
Ha úgy gondoljátok érdekes lehet a számotokra ez a játék, akkor ajánlom adjátok meg érte a villámárat, hiszen csak minimálisan tér el a kikiáltási ártól, így 9999 Ft-ért egészen különleges darabbal bővíthetitek a gyűjteményeteket.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9014897112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása