Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.21.hét
2019. május 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.21.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben hétről-hétre ajánlok a figyelmetekbe klassz régi játékokat.
Ezen a héten is igyekeztem pazar és érdekes játékokat összegyűjteni nektek, így mind a gyűjtőknek, mind pedig a nosztalgiázásra vágyóknak érdemes ezúttal is velem tartani egy kis időutazásra.

ufo-retro-logikai-jatek-1b4a_4_big.jpg

Varia-Disc UFO - Kezdjünk akkor rögtön egy klasszikus magyar logikai játékkal. A Varia-Disc UFO méltatlanul került a háttérbe, de hát akkoriban olyan játékok álltak a középpontban mint a Bűvös Kocka vagy a Bűvös Dominó.
Egy több irányba forgatható logikai játékról van szó, ahol a megfelelő színeket a paláston látható színekkel kellett összepárosítani. A licit 1000 Ft-ról indul, amit simán érdemes megadni ezért a klasszikus logikai játékért.

porsche-934-elemes-auto-905a_5_big.jpg

Szónikus Porsche 934 - A szónikus autókról már volt szó a blogon játékbemutató kapcsán. Általában kisautók készültek ezzel a megoldással. Egy éles hangra az autók irányt váltottak, majd újabb hangra ismételt irányváltást végeztek.
A szülők nagy örömére egy ravasszal ellátott kattogó tartozott a játékhoz, ami elég hangos volt. A kocsi hátramenetben kanyarodott, míg előre egyenesen haladt. Egy Y fordulóhoz elég sokat kellett kattogtatni az irányítót.
A távol-keleten készültek ezek a játékok és általában mára elég kevés darab maradt meg. Most egy szép állapotban megmaradt, eredeti dobozos Porsche 934-est ajánlok a figyelmetekbe, amire érdemes lecsapnotok.
A licit ebben az esetben 3000 Ft-ról indul.

retro-taviranyitos-lamborghini-905a_4_big.jpg

RC Lamborghini Countach - Egy újabb elemes kisautó amin megakadt a szemem. Ezúttal egy RC irányítású Lamborghini Countachet ajánlok a figyelmetekbe, ami igazán szépen vészelte át az eltelt éveket.
Nincs túlbonyolítva itt sem az irányítás. Egy gomb található a távirányítón, amit benyomva a kocsi irányt vált. Hátramenetben kanyarodik ez a játék is, míg előre egyenesen halad.
Az eredeti doboz itt megvan természetesen és az állapot sem rossz, így érdemes lehet elgondolkodni a 4000 Ft-os indulóáron kínált játék megvásárlásán.

regi-lemezarugyar-lendulet-motorkerekpar-b05a_1_big.jpg

Lendület Motoros - Egy Lemezárugyár által készített klasszikus is bekerült az ajánlóba ezúttal. A Lendület Motorost mindenki nagyon jól ismeri.
Aprócska lendkerekes szerkezet található a motor közepén, ami a két mankókereket hajtja, így van biztosítva a motor biztonságos haladása. Klasszikus hazai lemezjáték, amiből minden gyűjteményben illik lenni egy darabnak.
Ennek a példánynak ráadásul az ára sem olyan veszélyes, hiszen a licit 3000 Ft-ról indul.

zil-lemezauto-nem-lemezarugyari-orosz-cccp-ussr-szovjet-805a_1_big.jpg

ZIL teherautó  - Az egykori szovjet ipar egyik remeke volt a ZIL teherautó. Persze ez a márka mind a mai napig létezik mi mégis vegyes nosztalgiával gondolunk vissza a régi billenőplatós teherautókra, amelyek a 70-es években a hazai utakat szelték.
Természetesen a szovjet ipar a gyerekeket is ellátta ZIL teherautóval, ami több változatban is kapható volt. Most egy platós változaton akadt meg a szemem, ami fémből és műanyagból került legyártásra.
A plató rozsdás, az első lökhárító hiányzik, ennek ellenére úgy gondolom jó vételnek számít a 4990 Ft-os indulóárral.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1314835676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása