Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.17.hét
2019. április 21. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.17.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben hétről-hétre ajánlok a figyelmetekbe jó áron megvásárolható régi játékokat.
Remélem ezúttal is találtok olyan kincset a kínálatban, amire érdemes nektek is lecsapni.

retro-orosz-tavos-a54a_1_big.jpg

Távirányítós katonai teherautó - Egyértelműen maszek munka ez az eladásra kínált távirányítós katonai teherautó. Valószínűleg egy URAL szolgált mintául a fémből készült járműhöz.
Természetesen azért látszik, hogy nem egy gyári darab, de talán éppen ez adja meg a szépségét.
Az 1 Ft-ról induló aukción a villámár 26.000 Ft, de ezért olyan autót kaptok amiből egészen biztosan nincs még egy darab.

regi-lemezjatek-rugos-foci-szovjet-orosz-b54a_1_big.jpg

Szovjet rugós foci - Néhány hete már ajánlottam nektek egy kiváló állapotban megmaradt dobozos darabot, de most egy másik hasonló játékon akadt meg a szemem.
Itt bár az egyik kapu hiányzik, de a játék maga azért egészen egyben van. A minimális ár amivel beszállhattok a licitbe 2500 Ft.

retro-muanyag-ugyessegi-jatek-5db-b54a_1_big.jpg

Régi ügyességi és türelemjátékok - Ezek a régi játékok az én gyerekkoromban hatalmas népszerűségnek örvendtek. Komoly versenyben voltunk általában, hogy ki rakja be elsőnek a figurák szeme helyére a golyókat vagy ki juttatja be az egereket a házukba.
A 15-ös játék pedig egy igazi klasszikus darab, amivel szerintem elég sokan találkoztatok gyerekként.
A múlt ezen darabjaiért 3000 Ft-ról indul a licit.

dobozos-mangusta-taviranyitos-auto-mukodik-b54a_1_big.jpg

PIKO Mangusta - Egy tényleg szép állapotban megmaradt Mangusta általában sokat ér a gyűjtők körében. Ez a darab pedig igazán szép vészelte át az elmúlt éveket.
Az eredeti dobozzal, használati utasítással rendelkező játék egyetlen hibája a kormány törése. Ezt persze lehet orvosolni, így ha még nincs a gyűjteményetekben ez a klasszikus NDK-ban gyártott játék, akkor érdemes figyelnetek a 10.000 Ft-ról indult aukciót.

lemezarugyar-persely-c24a_1_big.jpg

Lemezpersely - A régi időkben bizony még fémből készült perselyekbe gyűjtöttük az ajándékba kapott filléreket és forintokat.
Ezek közül a legismertebb a házalakú kutyás persely volt, de számtalan egyéb változatot is gyártott a hazai ipar. Ezúttal egy fémből készült lemezperselyt ajánlok a figyelmetekbe, ami érdekes grafikával várta a gyerekeket. Szerintem a zár már nincs benne, de ennek ellenére talán érdemes beszállnotok az 1500 Ft-ról induló aukcióba nektek is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2014778872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása