Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.10.hét
2019. március 03. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.10.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben különleges és jó áron megszerezhető régi játékokat ajánlok a figyelmetekbe.
Ezen a héten is megakadt a szemem néhány klassz játékon, amelyekkel mindenképpen érdemes a gyűjteményeteket bővíteni.

retro-gigant-hegyi-banya-jatek-713a_1_big.jpg

GIGANT hegyi bánya - Egy igazi klasszikus darab a Lemezárugyártól, ami természetesen ekkor már műanyagból készítette az ehhez hasonló játékait.
Tényleg nagyon nehéz szép és épségben megmaradt darabra bukkanni, így lényegében minden gyűjtő álma egy hasonló játék. Itt még a járművek is megvannak, így még értékesebbnek számít a dobozos játék.
A licit 85.000 Ft-ról indul, ami ebben az esetben egyáltalán nem számít kiugrónak.

lemez-jatek-f13a_1_big.jpg

Lendület Helikopter - Ha már egy Lemezárugyáras játékkal indítottam a sort, akkor folytatásnak sem lesz utolsó a magyar játékgyár terméke.
Ezúttal egy lendkerekes helikoptert szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. A Lendület Helikopter igazi klasszikus darab, amivel nagyon sokan találkoztak gyerekként. Szép állapotban megmaradt játék eredeti dobozzal, így talán érdemes beszállnotok a 3000 Ft-ról induló licitbe nektek is.

bhg-villanymotor-jatek-regiseg-613a_1_big.jpg

Rotor villanymotor játék  - Egy BHG által készített szerelhető villanymotor játékot ajánlok most a gyűjtők figyelmébe. Ez is egy olyan darab, ami valószínűleg nem fog veletek szembe jönni egyhamar. 
Aki bukik az elektromos játékokra, annak kihagyhatatlan ajánlat lehet ez az eredeti papírokkal 8000 Ft-os áron megvásárolható kincs.

retro-trafikaru-metalcar-mercedes-mikrobusz-4db-1-ft-nma-023a_1_big.jpg

Metalcar Mercedes mikrobuszok - Aki a 80-as években volt gyerek szinte 100%, hogy találkozott a Metalcar cég játékaival.
A szerethető és megfizethető kisautóiról ismert cég számtalan egyéb játékot is készített. Sokak emlékezetében azonban csak a Mercedes mikrobusz maradt meg, amiből most négyet is eladásra kínálnak. A hasonló korú Metalcar játékokhoz hasonlóan ezek sincsenek már tökéletes állapotban, de hát az elmúlt 40 évben biztosan beléjük szaladt néhány kilométer.
A négy kocsi ára jelenleg 1 Ft-on áll, így mindenképpen érdemes az aukcióra figyelnetek.

0r341-retro-magellan-logikai-gyerekjatek-313a_1_big.jpg

Magellán logikai játék - Egy klasszikus és sajnos mára már elfeledett hazai logikai játékot ajánlok a gyűjtők figyelmébe. A Magellánt annyira komolyan vették a 80-as években, hogy még tévéműsor is foglalkozott a feladványokkal.
Persze bonyolultsága gátja volt egy kicsit a sikernek, de ezért lett megbecsült darab a gyűjtők körében. Most Ti is beszerezhettek egy eredeti példányt 4500 Ft-os áron.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6214666135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása