Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.8.hét
2019. február 17. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.8.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott és kedvelt Heti TOP5 régi játék rovatot. Igyekeztem ezúttal is jó áron megszerezhető régi játékokat összegyűjteni nektek. Remélem a heti kínálatban is találtok olyan játékot, amit érdemesnek találtok a megmentésre.
Ennek reményében vágjunk akkor bele a mai időutazásba!

dmsz-csepel-buldog-642a_5_big.jpg

DMSZ Csepel Buldog - A DMSZ játékok az utóbbi években nagyon népszerűek lettek a gyűjtők körében. Gyerekként annyira nem tartottuk nagyra a DMSZ műanyag buszait, teherautóit és más játékait, de mivel azóta eltelt több mint 40 év, valahogy megszépültek ezek a játékok.
Ezúttal egy Csepel Buldogot ajánlok a figyelmetekbe, ami bár bőven hiányos, mégis viszonylag szép állapotban várja új gazdáját. A hiányosságok persze pótolhatóak, így nyugodtan licitáljatok a jelenleg 9500 Ft-on álló játékra.

raba-kamion-potkocsival-0d2a_2_big.jpg

Lemezárugyár RÁBA kamion - Ismét egy klasszikus hazai játék, amiért bizony elég komoly összegeket szoktak fizetni a gyűjtők.
A RÁBA kamiont a Lemezárugyár készítette számtalan változatban. Ha jól látom a képeken ez a csőszállító verzió, amiről éppen csak a csövek hiányoznak. Persze ezeket nagyon egyszerűen lehet pótolni, így talán érdemes beszállnotok a jelenleg 12500 Ft-on álló aukcióba nektek is.

msb-ndk-versenyauto-3d2a_1_big.jpg

MSB Versenyautó - Egy újabb gyönyörű állapotban megmaradt játékot ajánlok a gyűjtők figyelmébe. Az MSB lemezjátékai nagyon népszerűek voltak a maguk idejében.
Az NDK-ban gyártott játékokkal egészen biztosan Ti is találkoztatok gyerekként. A most figyelmetekbe ajánlott versenyautó Pull Back & Go szerkezettel van ellátva, ami annyit jelent hogy hátrahúzva felhúztuk a játékot, ami elengedve elindult előre.
Az állapot tényleg nagyon szép és hiánytalan, ami ritkaság. Az pedig, hogy a felhúzó szerkezet néha nem működik szinte természetesnek is nevezhető.
Jelenleg 600 Ft-os licittel lehettek nyerők.

volt-egyszer-egy-lakoma-3d2a_1_big.jpg

Volt egyszer egy lakoma - A Novoplast társasjátékok a gyűjtők körében hatalmas népszerűségnek örvendenek mind a mai napig. A legismertebb darabok néha egész komoly összegért cserélnek gazdát.
Persze azért ha valaki gyűjti a társasokat a gyakoribb és kevésbé népszerű darabokat is beszerzi majd. Nekik ajánlom a Volt egyszer egy lakoma társas kiváló állapotban megmaradt változatát.
A képek és a leírás alapján alig játszottak a játékkal, így szinte ajánlott a 3000 Ft-ról induló aukcióba beszállni.

gazdalkodj-okosan-retro-tarsasjatek-nma-3d2a_1_big.jpg

Gazdálkodj okosan! - Ez az a társasjáték, amivel egészen biztosan szinte mindenki találkozott gyerekként. A különböző változatok minden időszakban népszerűnek számítottak.
A képen látható első változatot nevezhetjük klasszikusnak, itt még a tábla és a lakás is sugározza magából a 60-as évek végének hangulatát. És persze ki ne akarna újra 10 Ft-ot fizetni a közlekedési szabálytalanságért...
A játék doboza viseletes, a tábla megvan és úgy tűnik a többi tartozék is ott van a dobozban a képek alapján.
Az ár jelenleg 1 Ft, ami szinte felhívás keringőre :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3014632884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása