Elemes robot
2018. december 11. írta: ToyaHSW

Elemes robot

robot90s_2.JPG

A robotok mindig népszerűek voltak a gyerekek körében. Már a 60-as, 70-es években is készültek ilyen stílusú játékok különböző változatokban, azonban sok esetben a technika még behatárolta a robotok tudását.
A 80-as évek végére ezek a korlátok ledőltek és a játékgyártók lényegében olyan robotokat készíthettek amilyeneket csak akartak.
A ma bemutatásra kerülő robot is ilyen.

Szerintem a 90-es évekből származik a ma bemutatásra kerülő játék, ami leginkább egy Transformers robotra emlékeztet.
Hogy miből gondolom ezt? Leginkább a robot karjain található villogókból, amelyek egy rendőrautó fényjeleire emlékeztetnek. Persze a robot nem volt képes az átalakulásra, de erre nem is nagyon volt szükség, hiszen így is képes volt a haladásra.
Természetesen a haladással együtt a robot a törzsét is forgatta jobbra-balra, sőt időnként még a karjait is felemelte. Ekkor kezdődött az igazi akció, ugyanis a lámpák kigyulladtak a válán, a fegyveren és a sisakban is és a robot hangot is kiadott.
A gyerekeknek ez éppen elég volt akkoriban. Valószínűleg újkorában mind a két karban volt valami, de mára csak a fegyver maradt a robot egyik kezében. Sajnos az évek alatt az elemtartó fedele is elveszett és a belső rész sem az igazi már. A fogaskerekek kicsit megkoptak és lötyögősek lettek, így már a menetelés is elég bizonytalan.
Szerencsére a hangok és a fények rendületlenül jönnek belőle, így olyan jó 50%-os állapotúnak mondanám a játékot.
Az az igazság, hogy próbáltam megjavítani, de a belső része annyira összetett és bonyolult, hogy első kísérletre nem jártam sikerrel. Előfordulhat, hogy valamikor még majd megpróbálom megjavítani ezt a játékot, de ha nem a múzeumban akkor is találkozhattok majd vele.

Amíg azonban nem tudom a kezetekbe adni ezt a játékot maradnak a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr214472494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása