Ecopoly vállalkozási társasjáték
2018. november 19. írta: ToyaHSW

Ecopoly vállalkozási társasjáték

ecopoly_1.JPG

A mai napon ismét egy érdekes társasjátékot szeretnék bemutatni nektek. Ezúttal az Ecopoly vállalkozási társasjátékra esett a választásom, ami Lignimpex Külkereskedelmi Vállalat gondozásában és a Skála-Coop forgalmazásában került a boltok polcaira a 80-as években.
Az itthoni vállalkozási bumm idejében került a boltokba a játék és igyekezett mindenkit egy kicsit bevezetni ebbe az akkor titokzatosnak tűnő világba.
A játék során a szerencse nem játszott nagyon komoly szerepet, ellenben a játékostársak döntései nagyban befolyásolhatták a vállalkozásunk sikerességét.

A társassal minimum 2-en játszhattak, ráadásul a készítők a játékosok korát is elég pontosan meghatározták, hiszen 13-98 éves kor között javasolták a kipróbálását..
Őszintén szólva én akkor voltak kb.13, de egyáltalán nem értettem meg a játékot. Viszont nagyon tetszett benne a pénz és a tábla is.
A játék elég sokáig tartott, hiszen három feltételnek kellett teljesülnie a győztes játékosnál. A játék akkor ért véget, ha minden késztermékből sikerült már eladni, sikerült körbeérni a táblán és ha sikerül nyereséget termelnünk a fogyasztás segítségével.

Ez persze egyáltalán nem volt egyszerű dolog, hiszen minden ellenfelünk ezen dolgozott és igyekezett a saját vállalkozását sikerre vinni.
A tábla gyerekként leginkább a színeivel és a forgó korongjával nyűgözött le, de természetesen minden mezőnek és minden részletnek jelentősége van. Van itt válság, krach és számtalan érdekes mező, amit játék közben tapasztalhattak ki a játékosok.
Sajnos soha nem sikerült vele egy kört sem játszanunk otthon, mivel gyerekként túlságosan bonyolultnak találtuk és nem tetszett annyira mint a Gazdálkodj okosan.

Érdekes részlet a játékkal kapcsolatban, hogy volt ilyen de az egyik hazai aukciós oldalon a gyűjtő időszakom kezdete előtt túladtam rajta. Talán ezért is volt természetes a számomra, hogy amikor kedvező áron találtam egy darabot, akkor lecsaptam rá.
Nagyon örülök, hogy bekerült a gyűjteménybe, mivel szép állapotban van és ezzel sem játszottak soha sem. Ráadásul számomra egy emléket idéz fel (de gondolom a gyűjtők közül sokan vannak így egy-egy játékkal).

Természetesen a múzeumban láthatjátok is majd a játékot, sőt valószínűleg a doksik részre hamarosan felkerül a játékszabály is, de most egyenlőre maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2014381934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása