Vintage Car, ami nem régi :)
2018. október 15. írta: ToyaHSW

Vintage Car, ami nem régi :)

bluesun1.JPG

A mai napon szokatlan módon valami olyat szeretnék mutatni nektek, amit manapság vásárolhattok meg egy bizonyos üzlet kínálatában.
A Pull Back & Go kisautókról már többször olvashattatok az oldalon, a mai napon is ilyen játékokat szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. A Vintage Car sorozatot a Bluesun nevű kínai cég készíti és ezen az elven működnek.
Ha szeretnétek megmutatni a gyereketeknek az ilyen elven működő kisautókat, esetleg tetszenek a régi kocsik, akkor mindenképpen érdemes meglátogatnotok az üzletet, ahol ezeket a gyöngyszemeket árulják.

Nekem eddig öt különböző darabot sikerült vásárolnom, viszonylag kedvezőnek mondható 1500 Ft-os áron.
De hogy mit is kaptam a pénzemért, azt érdemes kicsit közelebbről is megvizsgálni.

Ahogy említettem eddig öt autót sikerült beszereznem. Ezek között megtalálható az 1965-ös Corvette, egy 1932-es Ford Coupe, egy Volkswagen Beetle, egy BMW 501 és egy régi rendőrségi Chevrolet (ez utóbbiban nem vagyok biztos).
Az autók 1:32-es méretűek. A kialakítást tekintve pedig a felső rész alumíniumból, míg az alsó rész műanyagból készült. Az alvázban kapott helyett a Pull Back & Go szerkezet is, aminek köszönhetően a kocsit hátrahúzva és elengedve az elindul előre.
A kisautók szemmel láthatóan nagyon szépen ki lettek dolgozva. Az összesen nyitható az első ajtó, aminek köszönhetően a belső térbe is betekintést nyerhetünk. A belsőtér műanyagból van minden kisautónál, de panaszra ennek ellenére sem lehet okunk. A kormány, az ülések, sőt még a váltókar is ki lett dolgozva.
Az alsó részre szintén ez az igényesség a jellemző. Az alvázon megtalálhatóak a fontosabb elemek és számomra külön öröm, hogy az abroncsok gumiból készültek és a dísztárcsákra is figyeltek.

A csomagolásról sem tudok rosszat mondani. Szép kartondobozban vannak az autók, amelyek előtt átlátszó fólia van. A dobozt kinyitva láthatóvá válik a belső karton is, ami szintén korhű grafikát kapott.
Ehhez van két csavarral lefogatva az autó, szóval nem érdemes különösebben feszegetni, mert akkor biztosan kárt csináltok majd.
Hogy mennyire működnek jól a kisautók. Panaszra nem lehet ok. Minden kocsi tökéletesen üzemel. Hátrahúzást követően elég sokat haladnak előre, ami azt jelzi, hogy figyeltek a futóműre és annak futására is.

Az oldalakat böngészve ráakadtam még más darabokra is, amit ebben a sorozatban készített a Bluesun, de a bolt polcain még nem láttam. Persze idővel elképzelhető, hogy feltűnnek majd újabb darabok.
Én biztosan figyelemmel kísérem a jövőben is a sorozatot és kíváncsian várom milyen darabokat szerez még be az áruházlánc.

Két dolgot eddig még nem mondtam. Mennyibe is kerül és hol lehet beszerezni.
Mivel ez nem egy szponzorált bejegyzés, így ezeket az információkat a végén akartam megosztani veletek. A kocsik ára 1490 Ft és a Pepco áruházakban találhatjátok meg őket a játékok között.
Ha a Pepcotól valaki olvassa, akkor szívesen várok újabb darabokat :D

Úgy gondolom a gyűjtők számára sem utolsó dolog ebből a sorozatból elmenteni néhány darabot az utókor számára. Én biztosan így teszek majd, így a Vintage Car sorozat darabjai visszakerültek a dobozukba és lekerültek a régi játékok mellé.
Azt hiszem jól megférnek majd.

Ez volt az én véleményem. Reményeim szerint a hozzászólások között feltűnik majd egy-két kisautókat gyűjtő látogató értékelése is, amit én is kíváncsian várok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8814303619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása