Lemezárugyár Versenyautó
2018. október 10. írta: ToyaHSW

Lemezárugyár Versenyautó

lemezarugyarversenyauto_1.JPG

A Lemezárugyár játékai közül már elég sokat bemutattam nektek az oldalon (persze leginkább csak azokat, amelyek megtalálhatóak a gyűjteményben is). A cég a hazai játékipar húzóerejének számított a szocializmusban, így ennek megfelelően a Lemezárugyárnak igyekeznie kellett lefedni az egész palettát mind ár, mind pedig játékstílus szerint.
Ennek köszönhetően manapság már nem is olyan egyszerű felsorolni a cég által egykor készített játékokat, de az biztos hogy megtalálható volt köztük drágább és olcsóbb, valamint egyszerűbb és bonyolultabb darab is.

A ma bemutatásra kerülő Versenyautó az egyszerű és olcsó kategóriába esett. Az egyszerű fémből készült lemezautó mégis rendkívül népszerű volt a maga idejében, amit az árának köszönhetett.
Ez a játék abba a kategóriába esett, amire a szülők különösebb lelkiismeretfurdalás nélkül adtak ki pénzt, hogy a fiúknak örömet szerezzenek.
A kisautót préseléssel készítették és az egészhez alig volt szükség néhány négyzetcentiméter lemezre, lévén az autó 8 cm hosszú és 2 cm széles, a karosszéria magassága pedig alig 1.5 cm.
A méretekből már gondolhatjátok, hogy ebben az autóban nem kapott helyet semmilyen hajtószerkezet. A kerekek szabadon forognak és ezt a játékot gurítani lehetett összesen.

Természetesen ha egy ennyire egyszerű játékról van szó, akkor legalább a festésnek szépnek kell lenni és néhány extrát hozzá kell adni. A kisautó ennek megfelelően készült sárga, zöld, kék és piros színekben is. A rajtszám általában 1 vagy 5 a kocsikon, amelyeknél a vezető előtt egy apró szélvédőt is kialakítottak lemezből.
Apropó sofőr. Bizony pilóta is helyet kapott a képzeletbeli fülkében, mégpedig egy aprócska műanyag 'bogyó' formájában - gondolom ez lenne a sisakos fej ebben a méretben.

A gyűjteménybe került darab viszonylag szép állapotban maradt meg. Sajnos a szélvédő eltűnt róla, de ennél a játéknál szinte természetesnek számít - idővel majd pótlom a hiányzó alkatrészt.
Remélem idővel sikerül majd a teljes sort begyűjtenem és akkor a múzeumban az összes darabban gyönyörködhettek majd. Addig pedig maradnak a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3714294555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása