Metalcar Mercedes kamion
2018. szeptember 21. írta: ToyaHSW

Metalcar Mercedes kamion

metalcarmercedestruck_1.JPG

A hazai Metalcar cégről már több bejegyzésben is olvashattatok. Az aprócska gyártó olyan nagyoknak dolgozott be mint a Matchbox, a Burago vagy éppen a SIKU. Ennek eredményeként születtek meg mellékesen a Metalcar kisautói is, amelyek bár egy kicsit elmaradtak minőségben az eredetiektől, mégis egy korszakot határoztak meg.
A Burago és a Matchbox vonalból már mutattam nektek játékokat, így éppen itt az ideje hogy egy SIKU vonalból származó autót is megismerjetek.

Ezúttal a Mercedes-Benz kamionjának Metalcar változatát mutatom be nektek, aminek különös apropóját az adja, hogy a viszonylag friss 3D-s nyomtatóval kapott ideiglenes platót.
Ebből már következtethettek rá, hogy a teherautó elég hiányos állapotban került hozzám. A lecke persze fel volt adva, hiszen a Metalcar több változatot is készített ezekből a teherautókból.
Készült platós, kukás, darus és tűzoltó felépítménnyel is. Ezek a változatok nagyon jól megkülönböztethetőek voltak. A kukás és a darus sárga villogókat, a tűzoltó kék villogókat kapott, míg a platós változat villogók nélkül került a boltok polcaira.

Ahogy a képeket nézitek majd egyből feltűnik nektek is, hogy ez bizony a tűzoltó autó, aminek sajnálatos módon csak a váza maradt meg. Az egész felépítmény elveszett az évek alatt.
Sajnos hasonlót nem találtam nyomtathatóban, így arra az elhatározásra jutottam, hogy kap ideiglenesen egy platós felépítményt, amit majd idővel biztosan sikerül lecserélnem.
A kocsi magam viszont nem maradt meg rossz állapotban. A villogók a tetején a helyükön vannak és a szélvédők sem sérültek meg. Az alváz fémből készült, így ez természetesen épségben maradt meg
A futómű ránézésre nem tűnik túlságosan erősnek, ennek ellenére az sem szenvedett komolyabb sérüléseket az elmúlt évek alatt.

Remélem egyszer majd sikerül szereznem rá megfelelő felépítményt (vagy nyomtatni egyet), de addig marad ebben a formában.
A múzeumban természetesen ezt a hazai gyártású teherautót is láthatjátok majd a kisautók között, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3914254521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása