Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.34.hét
2018. augusztus 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.34.hét

Az elmúlt hét kimaradt a Heti TOP5 sorozatban a nyaralás miatt, de nem kell tovább nélkülöznötök ezt a sokatok által kedvelt heti rendszerességgel visszatérő bejegyzést.
Igyekeztem ezen a héten is ritka, különleges és jó áron megvásárolható játékokat összegyűjteni nektek, amelyekkel érdemes lehet a gyűjteményeteket gazdagítani vagy éppen belekezdeni egy új hobbyba.

8ae9_4_big.jpg

Távirányítós Lotus Ford - Az egykori NSZK-ban készült ez a gyönyörű állapotban megmaradt távirányítós Lotus Ford Formula 1-es kisautó.
A 80-as években készült játékról elsőként azt gondoltam GAMA gyártmány,de aztán a képeket jobban megnézve derült ki számomra is, hogy más cég készítette az autót.
Az állapot szép, működőképes, ennek megfelelően a kikiáltási ára is 9000 Ft lett.

eae9_1_big.jpg

Tiki-Taki - Egy igazi klasszikus játék a 80-as évekből, amivel általában a fiúk múlatták az időt. Én egy kicsit mindig veszélyesnek tartottam. A golyókat kellett folyamatosan egymáshoz ütögetni, de ez az egyre gyorsuló tempónak köszönhetően egyre hangosabb és veszélyesebb lett.
Sok esetben a golyók rögzítésére szolgáló erős madzag sem bírta a terhelést és akkor máris megvolt a baj. A képen látható játékon a golyók is megszenvedték az erőteljes használatot, aminek köszönhetően már darabok pattantak ki a műanyagból.
Ha kell a gyűjteményetekbe vagy esetleg szerettek veszélyesen élni és megtesztelnétek milyen is volt ezzel játszani, akkor most beszállhattok az 1000 Ft-ról induló licitbe Ti is!

3be9_2_big.jpg

Lemezárugyár Lendkerekes repülőgép - Egy klasszikus hazai játékon is megakadt a szemem, ami szerintem nagyon sok gyűjtőnek az álma.
A lemezből készült repülőgépen mint láthatjátok a Magyar Légiközlekedési Vállalat jelzései szerepelnek, amiből már tudhatjátok, hogy egy magyar játékról van szó. Ez a különleges lendkerekes repülőgép is a Lemezárugyárban készült és meglepő módon nagyon szép állapotban maradt meg.
Természetesen a ritkasága miatt nem egy olcsó játékról van szó, de talán érdemes beszállnotok a 20.000 Ft-ról induló licitbe nektek is.

ebe9_1_big.jpg

Szovjet elemes géppisztoly - Szinte minden ország játékiparának megvoltak a maga fegyverei. Elég ha csak a Lemezárugyárban készült géppisztolyra gondoltok vagy a kisiparosok által gyártott patronos fegyverekre.
Természetesen a hatalmas Szovjetunióban is elmaradhatatlan kelléke volt a játékiparnak a fegyver. Készültek pisztolyok és gépfegyverek is bőségesen.
Ezúttal ez utóbbi egyik elemes változatát ajánlom a figyelmetekbe. Egy aprócska javítást kell eszközölni az elemtartón és máris harca kész lesz a régi játék, ami hangot az és világít is.
A kikiáltási ár 3500 Ft.

7ae9_1_big.jpg

Távirányítós Turbolet repűlőgép - A heti ajánlóban volt távirányítós autó és repülőgép is, így stílusos zárás ez a távirányítós repülőgép.
A Turbolet gépet a KDN gyárában készítették Csehszlovákiában 1979 és 1990 között. Viszonylag ritka a szép állapotban és működőképesen megmaradt darab, így ezért ajánlom ezt a játékot most a figyelmetekbe.
Persze erre a példányra is ráfér egy alapos takarítás, de legalább egyben van. Az ár fixen 11.000 Ft és szerintem ennyiért el is fog kelni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9014190473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása