Ferrari műanyag kisautó
2017. augusztus 16. írta: ToyaHSW

Ferrari műanyag kisautó

ferrarimuanyag1.JPG

Viszonylag ritkán mutatok nektek egyszerű műanyag kisautókat, mivel nem tartom annyira érdekesnek őket. Ezúttal azonban kivételt teszek, mivel a most bemutatásra kerülő itthon készült fröccsöntött Ferrari kisautó elmond mindent a 80-as évek világáról.

A történet viszonylag egyszerű. Valaki, valamikor, valahol vásárolt egy játékot, amiről egy fröccsöntő mintát vett és elkészítette belőle az egyszerű gurítható változatot.
Ezúttal az alapot egy távirányítós autó adta, aminek mintáját olyan ügyesen sikerült levenni, hogy a középső kerék helye, az elemtartó helye, sőt még a KI-BE kapcsoló gomb helye is látszik a játék alsó részén a fotókon.
A jármű az egyszerűség jegyében kapott sötétített üvegeket, így nem kellett a belső tér kidolgozásával sem vesződni.

Bár egy Ferrari lett a végeredmény, ami szerintem a Ferrari 512 BB, de az alapot valószínűleg egy másik autó adta a mintavétel során.
Ennek ellenére szerintem egészen jól sikerült átadni a Ferrari hangulatot. A kocsi piros helyett sárga, az alváz fekete, az első és hátsó lámpák ki lettek dolgozva, valamint a szelepfedelek is látszanak, sőt a logókra és a matricázásra is gondot fordítottak.
Akinek van ilyen autója a gyűjteményében az észreveheti, hogy a kerekek nem az eredetiek. Ennek oka, hogy az eredeti kerekekről eltűnt a gumi, így csak a felnik voltak meg. Szerencsére akadt itthon négy megfelelő méretű kerék, ami ráadásul szerintem sokkal jobban illik az autóhoz, mint ahogy az eredeti illett.

Remélem a múzeumban majd a kezetekbe tudjátok venni az autót, hogy saját szemetekkel győződjetek meg a kidolgozásról, de addig maradnak a képek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4212756214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2017.08.17. 08:17:57

"Viszonylag ritkán mutatok nektek egyszerű műanyag kisautókat, mivel nem tartom annyira érdekesnek őket."

Ez igazán nem szép tőled! Mert én kifejezetten kedvelem őket és ismerek másokat is, akik szintén. 8-)

Igen, ez egy Ferrari 308-as és igen, pontosan az történhetett, amit írsz. Az alapot a Mattel, rádiótávirányítósa adta. Igaz a spoilert a motorfedél felől elhagyták - jó ötlet, így szebb -, változtattak felniken - az sem csúnya - és fel vannak nyitva a lámpái - egyenesen csajozós!

Hogy az alváz úgy lett kialakítva ahogy, az is az eredetiből jön, amit szerintem úgy készítettek el, hogy többféle kivitelhez is jó legyen.

Itt egy link, HD képekkel az eredetiről:
www.terapeak.com/worth/vintage-mattel-drive-command-radio-control-ferrari-512-racer-car-remote-control/332056402633/

Zsó Egerből 2023.03.11. 22:45:58

Szomorúan látom, hogy nem sikerül felismerni a Ferrarit, amiről ez a kisautó mintázva lett.
Nem, nem a 308-as, hanem az 512 BB (Berlinetta Boxer)

ToyaHSW 2023.03.12. 10:42:13

@Zsó Egerből: Igazad van. Köszi az infót!
süti beállítások módosítása