3D
2016. október 20. írta: ToyaHSW

3D

3dprinting2.png

Ahogy ígértem a 3D-s nyomtató magával hozza majd a különböző régi játékokhoz készült kiegészítések nyomtatható fájlját is.
Ezeket a fájlokat letöltve egyszerűen kinyomtathatjátok vagy kinyomtathatjátok valakivel a hiányzó alkatrészeket. Igyekszem folyamatosan foglalkozni ezzel a résszel is az oldalon, de a 3D-s scannelés nem egyszerű folyamat, így türelmeteket kérem.

Mit kell tudni a 3D-s nyomtatásról:
- Általában PLA anyagot ajánlott használni a nyomtatáshoz. Ez egy kemény és utólagosan is nagyon jól csiszolható, finomítható műanyag. A színei változatosak, azonban a nyomtatásnál csak egy színt lehet általában kiválasztani és egészen biztosan nincs olyan szín, ami a régi játékhoz illene.
- Ezek a műanyagok nagyon jól festhetőek bármilyen Revell vagy más modellfestékkel, így egyszerűen megoldhatjátok, hogy a kiegészítés illeszkedjen a játékhoz.
- A nyomtatás ideje elég változatos. Ha a minőség a fő szempont, akkor egy-egy apróbb tárgy nyomtatása is 4-5 órát vesz igénybe. Ha annyira nem érdekes a minőség, akkor 20-30 perc alatt is kinyomtatható már egy-egy tárgy.
- Méretezés. Igyekszem a méreteket pontosan beállítani, de ha ez nektek nem felelne meg, akkor a nyomtatás előtt még átméretezhetitek vagy átméreteztethetitek a rajzot a nektek megfelelő méretűre.
- Ha kéred akkor természetesen én is kinyomtatom neked az oldalról letölthető tárgyakat, de jó ha tudod ennek vannak költségei is (PLA, posta, stb...). Ha így is érdekel, akkor nyugodtan írj az ismert email címre és megbeszéljük a részleteket.

hordo3d.jpgPIKO T62 Tartály

Két darabra lesz szükséged, ha hiányzik és a harckocsi hátsó részére kell rögzíteni.
Méretei: 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2911825605