Autókvartett 1975
2016. október 10. írta: ToyaHSW

Autókvartett 1975

sarga1.JPG

Igen, végre egy 1975-ös Autókvartett kártyát is betudok mutatni nektek, ami a Modern Autók nevet kapta. Ez bizony az általam olyan sokat emlegetett sárga hátú csomag.
Igazából az ajánló rovatban hívtam fel rá a figyelmet néhány hete és gondoltam teszek rá egy licitet poénból, mivel úgy sem lesz az enyém.
Számomra volt a legnagyobb meglepetés, hogy viszonylag olcsón sikerült hozzájutnom a hiánytalan csomaghoz.

Ehhez a paklihoz érzelmi szálak is kötnek, mivel ilyennel játszottunk mi is otthon gyerekkoromban a testvéreimmel és ráadásul a csomagban szereplő Wartburg is volt a családunk birtokában pontosan ilyen zöld színben.

A kártya első lépésben kapott egy utólag legyártott karton dobozt, mivel egy kicsit ciki lenne egy gumival összekötött paklit kiállítani és a védelem is fontos volt.
A kártyák minősége változó, úgy tűnik több csomagból sikerült összerakni egy komplett sárga csomagot, de ez engem különösebben nem zavar.
A lapok minősége fogásra és anyagra is gyengébb mint a többi Autó kvartett kártyáé, de ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a 70-es évek közepén a Minerva nem az öröklétnek gyártotta már a paklit.

Szerencsére az autók és a feliratok is látszanak minden lapon és firkálás nyomok sem csúfítják el a kártyát. A pakliban olasz, angol, francia, szovjet, KGST, német, japán, amerikai, versenyautók és sportautók találhatóak.
Olyan ritka autók találhatóak a csomagban mint a Marcos Mantis, a ZIL 114 vagy a Daimler Sovereign.

Ha a képeket megnézegetitek egészen biztosan sokan mosolyogva emlékeztek majd a gyerekkorotokra, ahogy én is tettem.
Természetesen a múzeumban közelről is megnézhetitek majd a csomagot és reményeim szerint kézbe is vehetitek majd azt, de addig be kell érnetek a képekkel.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8511788919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miszter07 2016.10.11. 22:13:48

A Marcoshoz vagy a ZIL-hez képest azért a Daimler nem egy ritka darab. Ez a Daimler egy átemblémázott Jaguar XJ6-os, annál magasabb szintű beltérrel. A kártyán szereplő ráadásul a legkisebb motoros verzió, van egy 4.2 literes 6 hengeres, meg egy 5.3 literes 12 hengeres változata is.

Miszter07 2016.10.11. 22:14:22

Ja igen, volt ilyen kártyám gyerek koromban:)

Terézágyú 2016.10.12. 10:14:11

Ez a három autó ami a dobozán szerepel, az a későbbi, piroshátú autóskártyában található meg...

Olyan szempontból a Zil nem ritka, hogy emlékeim szerint mindhárom autóskártyában szerepel :) Nyilván mert kellett demonstrálni mindháromban, hogy a SZU-ban milyen komoly autók vannak :)

abacab 2016.10.12. 14:38:52

A dobozát még életemben nem láttam! Gyerekkoromban mindenkinek csak befőttes gumis csomagolásban volt. :)
süti beállítások módosítása