Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.17.hét
2016. április 26. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.17.hét

Még mindig egy kicsit csúszásban vagyok, de igyekszem gyorsan ledolgozni a mulasztásaimat. Ennek is köszönhető, hogy ma kapjátok meg a hétfőnként érkező Heti TOP5 ajánló rovat újdonságait.
Igyekeztem ezúttal is jó áron megszerezhető régi játékokat összegyűjteni nektek, amelyekkel remélem sikerül majd gazdagítanotok a gyűjteményeteket.

fa58_1_big_1.jpg

Magyarország Puzzle - Erre a oktató céllal kifejlesztett játékra konkrétan én is emlékszem a 80-as évek első feléből. A puzzle ekkor tört be igazán a hazai játékpiacra, így szinte természetes volt, hogy az országot is kirakhattuk apró darabokból.
Így a gyerekek egy kicsit játszva tanulhattak. A játékot jelenleg 990 Ft-os licittel vihetitek vagy 1500 Ft-os villámáron.

5358_1_big.jpg

Pálcikás ügyességi játék - A türelemjátékok a 70-es évek nagy slágerei voltak. Ezek közül itthon az apró kör alakú játékok voltak a népszerűek, ahol golyókat kellett a megfelelő helyre eljuttatni vagy egereket a házukba pöckölni.
A pálcikás türelemjátékban a súlyzó tagjait kellett a megfelelő helyre beraknunk. Hasonló türelemjátékkal még csak nem is találkoztam eddig, így ez számomra is újdonság.
A licit ennek megfelelően 1990 Ft-ról indul, de a türelmetlenebbek 2500 Ft-os villámáron elvihetik a ritkaságot.

3558_1_big.jpg

Budapesti séták - A kvartett kártyasorozat egyik darabja a Budapesti séták, amit általában sokkal olcsóbban tudtok megszerezni mint egy-egy autóskártyát.
Persze ez nem jelenti azt, hogy kevésbé értékes darabokról lenne szó, különösen ilyen esetben, amikor eredeti doboz, játékszabály és a pakli is vár benneteket egyben.
A kikiáltási ár 2999 Ft, de 4999 Ft-ért villámáron vihetitek el ezt a ritkaságot.

bb58_5_big.jpg

Metalcar páncélos - A régi játékokat gyűjtők számára nem ismeretlen a Metalcar neve, akik számtalan klassz játékkal örvendeztették meg a 70-es, 80-as évek gyerekeit.
A cég még a Matchboxnak is készített játékokat, talán ennek is köze lehet ehhez a páncéloshoz, ami a Matchbox MB-73 Weasellel mutat hasonlóságot.
A kikiáltási ár 600 Ft, ami egyáltalán nem sok ezért a kisautóért.

fa58_1_big.jpg

Norma sportkocsi - A Norma cég gyártmányai gyakran szerepelnek a bemutatásra kerülő játékok között. Ez annak is köszönhető, hogy a gyár számtalan klassz távirányítós játékot készített a fiúknak.
Ezúttal a Melkus Wartburgra kísértetiesen hasonlító Sportautót szeretném a figyelmetekbe ajánlani, aminek 1Ft-ról indul a licitje.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr808665748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2016.05.02. 10:26:34

"A cég még a Matchboxnak is készített játékokat, talán ennek is köze lehet ehhez a páncéloshoz, ami a Matchbox MB-73 Weasellel mutat hasonlóságot."

Húha. Szóval ennél sokkal árnyaltabb a dolog. Nem a "Matchboxnak készítettek" kisautókat, hanem hivatalosan Matchboxokat is készítettek, szigorúan a vasfüggönyön inneni értékesítésre. Ez konkrétan egy Matchbox koppintás. A hazai kisautógyártás történetéből a Matchboxra vonatkozó részről itt olvashatsz bővebben: matchboxmemories.blogspot.hu/2009/08/legalis-es-illegalis-kisautogyartas_17.html

A teljes történet pedig itt kezdődik, ha érdekel: matchboxmemories.blogspot.hu/2009/08/legalis-es-illegalis-kisautogyartas.html
süti beállítások módosítása