Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.7.hét
2016. február 15. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.7.hét

Természetesen ha új hetet kezdünk, akkor jön a megszokott és sokatok által kedvelt Heti TOP5 régi játék ajánló rovat, amelyben ezúttal is sikerült néhány igazán érdekes, pár ezer forintért megszerezhető régiséget begyűjtenem nektek.
Nem is szaporítom a szót, vágjunk inkább a közepébe!

2a28_7_big.jpg

Bognár Bűvös golyók - A Bognár József által a 80-as évek elején megalkotott logikai játékot nagyon kedvelem. A rendkívül egyszerű kidolgozás, egy igazán bonyolult játékot takar és úgy gondolom minden hazai játékgyűjtő gyűjteményében szerepelnie kellene.
Most itt a lehetőség erre, hiszen 1500 Ft-os fix áron beszerezhettek egyet. Szerencsére a matrica középen épségben maradt meg, ami általában elsőként kopott e a játékról.

de28_7_big.jpg

Rubik Bűvös Dominó - Úgy tűnik most több logikai játék is kedvező áron került fel a hazai aukciós oldalakra, ennek is köszönhető, hogy most egy Rubik Ernő által kitalált Bűvös Dominót tudok nektek ajánlani.
Nagyszerű állapotban maradt meg a játék, aminek egyetlen szépséghibája hogy a kartondoboza már nincs meg. Persze az nem volt igazán időálló darab, így ezen nem is szabad csodálkozni. A játék a lényeg, az pedig 1000 Ft-ért kis szerencsével a tietek lehet.

c038_6_big.jpg

Lemezjáték gyűjtemény - Egy újabb igazi kincsesbánya, amit a lemezjátékokat kedvelő gyűjtők értékelnek majd igazán. Van itt Jaguar és Törpeautó a Lemezárugyártól, számtalan Szovjetunióban készült felhúzós és lendkerekes kisautó, egy kínai távirányítós tank szuper állapotban és még egy mindenki által ismert pisztoly is.
A jelenlegi ár 1151 Ft, de ez biztosan kúszik még majd feljebb is.

3338_2_big.jpg

Műépító játék - A magyar Lego, amit nagyon kevesen ismerünk. Egyértelmű a rokonság a legendás gyártmánnyal, de a magyar változat valahogy soha nem lett igazán sikeres.
Eredeti dobozban ritka, így az 1200 Ft-os ár egyáltalán nem sok érte. Szívesen megvenném én is a gyűjteménybe...

1038_3_big.jpg

Távirányítós Mercedes C111 - A legendás formájú Mercedes C111-es még a szovjet vagy bolgár elvtársakat is megihlette, így ott is elkészült a gyerekeknek szánt távirányítós változata. Természetesen márkajelzés nélkül. A kocsit már bemutattam az oldalon, 
A részletes ismertetőt itt olvashatjátok. Ha a játék megvásárlásán gondolkodtok érdemes aukciófigyelőbe raknotok a 10.000 Ft-os villámáron elhozható régiséget.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr248393908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krapulax_ 2016.02.25. 15:48:44

Némi tépelődés után a Mercedest elhoztam villámáron, már kíváncsian várom a csomagot. Jól fog mutatni a narancssárga Schuco C111-es mellett.
süti beállítások módosítása