PIKO Panzer T62
2016. január 20. írta: ToyaHSW

PIKO Panzer T62

panzer1.JPG

Már nagyon régen nem osztottam meg veletek a gyűjtemény távirányítós részéből egy darabot sem. Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy ideje pótolni ezt a mulasztást és egy NDK játékot osztok meg veletek.
A választásom a PIKO cég által készített gumitalpas Panzer T62-esre esett. A gép elég lestrapált állapotban került hozzám, ami működésképtelen, takarítatlan és távirányító szagadásos állapotot takart.
Ezeket a dolgokat sikerült szépen lassan rendbe hoznom rajta, így ma már teljesen működőképes állapotban lehet vele csapatni.
Az irányítására a távirányító egy érdekes megoldással szolgál. Az előre és hátra mozgásra szolgáló gombokon kívül egy kar kapott helyet oldalt, amivel egy tengelyt lehet mozgatni a játékba. Ez a tengely fogaskerekes kapcsolódás segítéségével az egyik, a másik vagy mind a két kereket képes hajtani.
A távirányítókaron egy olyan állás is található, amikor nincs hajtás és csak a tornyot vagyunk képesek elforgatni, az előre-hátra gombok segítségével.

Természetesen a játéknak vannak hiányosságai is :( Többek között hiányzik a parancsnok figurája, a pásztázólámpa, az antenna és a harckocsi hátsó részéről a két póttartály is.
A cső mivel szétszedhető a hossza miatt ezen a játékon, így könnyen elveszett. Sajnos itt is ez történt, de sikerült egészen használható módon pótolni azt.
A doboz természetesen növeli a játék értékét, amit akár ma is könnyedén megvehettek 10.000 Ft körüli áron a hazai aukciós oldalakon vagy 40 és 150 euró közötti áron.

Értékes darabja a gyűjteményemnek, amit remélem egyszer majd Ti is kitudtok majd próbálni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr708297650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása