Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.7.hét
2015. február 08. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.7.hét

Folytatom a heti TOP 5 sorozatot, amelyben viszonylag jó áron megvásárolható régi játékokat ajánlok a figyelmetekbe. Természetesen ezúttal is a hazai aukciós portálok kínálatában böngésztem, ahol igyekeztem minden területről keresni nektek egy-egy olcsó és jó játékot.
Kezdjünk is bele.

12756249_1_1000x700_gabi-epitojatek-i-igazi-retro-regi-lego-jatek-xx-kerulet.jpg

Gabi Építőjáték - Ezt szerintem minden retro játékokkal foglalkozó ember jól ismeri, sőt valószínűleg az is, aki nem érdeklődik a téma iránt.
Az óvodákban gyakran a legjobb játéknak számított a hatalmas elemeket tartalmazó LEGO építőjátékra hasonlító hazai termék. Most a sorozat I-es darabjára találtam rá az egyik oldalon, amit 900 Ft-ért vásárolhattok meg az eredeti dobozában.

47532817_1_1000x700_retro-regi-megmaradt-muanyag-jatek-padlasurites-xxi-kerulet_rev007.jpg

Régi műanyag játékok - A műanyag katonák reneszánszukat élik és nagyon sokan vadásznak ilyen játékokra. Nekik egészen biztosan felkelti majd a figyelmét a katonákat, járműveket és egy épületet is tartalmazó csomag.
Az 1000 Ft-os ár nem olyan veszélyes egy ekkora adag műanyag játékért.

58482323_1_1000x700_rodolfo-regi-buvesz-jatek-x-kerulet.jpg

Rodolfo 55 Mutatvány - Már szerepelt az ajánlatok rovatban néhány hete a 30+1 mutatvány doboz, így szinte természetes, hogy az 55 mutatványt tartalmazó bőrönd is bekerül az ajánlott vételek közé.
A képek alapján hiánytalan készlet egészen biztosan sokatokban ébreszt kellemes emlékeket. Már csak az a kérdés, hogy ezek az emlékek megérnek-e nektek 2500 Ft-ot.

8097_4_big.jpg

Polikresz II. - Erre a játékra én is konkrétan emlékszem. Az oktatási célra fejlesztett Polikresz sorozat második darabját szeretném ezúttal a figyelmetekbe ajánlani.
Az elektromos játékban a feladat egyszerű volt, a megfelelő válaszokat kellett kiválasztani a táblákon, amely helyes válasz esetén zöld, míg helytelen válasz esetén piros fénnyel jelzett vissza.
Az aukciós oldalon talált változat kicsit viseletes állapotban, ám hiánytalanul vár benneteket 1401 Ft-os áron.

2597_1_big.jpg

Bolygókerekes busz - Igazi kínai játék a 70-es évek végéről. Az időtálló lemezből készült busz külsőre is impozáns látványt nyújt és ha még működik is, akkor egészen biztosan sok gyűjteménybe belefér majd.
A bolygókerekes megoldást nem kell bemutatnom senkinek. Ez a busz is ezzel a mozgással közlekedik a lakásban. Az ára 3500 Ft, ami talán még éppen annyi amit érdemes rászánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr947151401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása