Retro játékmúzeum

Régi idők játékai jelenleg csak a neten, de talán egyszer az életben is kiállítva.

2017. feb 26.

Játékmúzeum TV 17.adás

írta: ToyaHSW
Játékmúzeum TV 17.adás

title_16.jpg

Mivel a tegnapi napomat Debrecenben töltöttem, így a szokásos Játékmúzeum TV adás is kimaradt. Természetesen a csúszás nem jelenti azt, hogy a héten nélkülöznötök kellene ezt a rovatot. Ezúttal a Schuco által gyártott BMW Turbo Servo-t mutatom be nektek, amit Tóth Sándortól kaptam több más játékkal együtt.

...

Tovább Szólj hozzá

retro video film mozi videó vintage régi bemutató movie remote control toy toys gyűjtemény antik távirányítós review battery régiség schuco elemes távos elemes játék battery toy régi játék vintage toy

2017. feb 26.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.9.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.9.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 ajánló rovat, amelyen ezúttal is igyekeztem jó áron megszerezhető ritkaságokat összegyűjteni nektek.
Remélem megtaláljátok majd a gyűjteményetekből hiányzó darabot ezúttal is.

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys antik szocialista top 5 top5 spiel régiség játék múzeum socialism heti top 5 régi játék vintage toy

2017. feb 23.

UNICEF Puzzle 1977

írta: ToyaHSW
UNICEF Puzzle 1977

unicefpuzzle1.JPG

A UNICEF nevét remélem sokan ismeritek. A nemzetközi szervezet célja, hogy a beteg, éhező és szenvedő gyerekeken segítsen.
Ezt természetesen rengeteg anyagi forrást igényel, aminek jókora részét az ENSZ biztosítja, de adományokból is folyik be pénz a szervezethez. Azt azonban valószínűleg kevesebben tudják, hogy játékok megvásárlásával is lehet támogatni a szervezetet, ami már nagyon régóta lehetséges.
Ennek egyik lehetősége a bizonyos időközönként megjelenő UNICEF Puzzle megvásárlása, amin általában egy-egy gyerekrajz kap helyet.

Most az 1977-ben kiadott változatot szeretném bemutatni nektek, amire véletlenül akadtam rá a neten és igen kedvező áron jutottam hozzá és még egy régi doboz is volt mellé kapcsolt árúként.
A ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék vintage 1977 régi unicef puzzle papír toy toys gyűjtemény paper antik régiség játék múzeum régi játék vintage toy

2017. feb 22.

TOMY TMNT Donatello's Sewer Seltzer Cannon

írta: ToyaHSW
TOMY TMNT Donatello's Sewer Seltzer Cannon

tmntd1.JPG

Mint tudjátok elképesztően vonzódom a régi TOMY játékokhoz és ha érdekesebb darabot találok azt mindenképpen meg szeretném szerezni.
Ezúttal egy mechanikus lövöldözős játékon akadt meg a szemem, amit viszonylag kedvező áron tudtam megvásárolni. A játék alapjául az 1984-ben hódító útjára induló képregény szolgált, aminek sikerét a TOMY is meglovagolta, aminek eredményeként elkészült a TMNT Donatello's Sewer Seltzer Cannon kézi játék.

Ekkora a TOMY már hatalmas tapasztalatokkal rendelkezett a felhúzós játékok területén és olyan sikerek álltak a háta mögött mint a TOMY Blip, ami lényegében egy felhúzós PONG játék volt.
A TMNT Donatello sem teljesen önálló játék, hanem egy sikeres változat átdolgozása. A játék ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék vintage régi toy toys gyűjtemény műanyag antik tmnt plastic spiel régiség clockwork tomy játék múzeum óraműves régi játék vintage toy

2017. feb 19.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.8.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.8.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott vasárnapi ajánló rovat, amiben a jövő hétre ajánlok nektek licitálásra vagy vásárlásra régi játékokat.
Igyekeztem ezúttal is érdekes és jó áron megszerezhető játékokat összegyűjteni, így bele is vághatunk rögtön a közepébe.

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló vintage régi toy toys antik szocialista top 5 top5 spiel régiség socialism heti top 5 régi játék vintage toy

2017. feb 18.

Játékmúzeum TV 16.adás

írta: ToyaHSW
Játékmúzeum TV 16.adás

title_15.jpg

Ahogy azt valamelyik nap megígértem nektek a mai napon sem marad el a Játékmúzeum TV szokásos adása. A technika majdnem kifogott rajta, de így estére sikerült úrra lennem a problémákon.
Ennek köszönhetően ismerkedhettek most meg a Lemezárugyár által gyártott Kosárlabda játékkal.

...

Tovább Szólj hozzá

retro video játék film mozi magyar videó magyarország vintage hungary régi bemutató ungarn movie hungarian toy toys gyűjtemény antik szocialista lemezárugyár régiség játék múzeum socialism kosárlabda játék régi játék vintage toy játékmúzeum tv

2017. feb 16.

Novoplast Csillagok háborúja társasjáték

írta: ToyaHSW
Novoplast Csillagok háborúja társasjáték

csh5.JPG

A 80-as években a hazai társasjáték piac meghatározó alakja volt a Novoplast, akik számtalan klasszikus darabbal szereztek szórakoztató perceket a családoknak.
A gyártónál készült a már bemutatott Police 07, a Holiday, Az Ezüst-tó kincse, a Skála Rally és a Csillagok háborúja társasjáték is többek között.

...

Tovább Szólj hozzá

retro játék magyar magyarország vintage hungary régi ungarn hungarian toy toys gyűjtemény társas antik társasjáték spiel régiség játék múzeum board game régi játék vintage toy novoplast

2017. feb 14.

Rábák keresik új gazdájukat!

írta: ToyaHSW
Rábák keresik új gazdájukat!

16295190_1619814918033886_335978013_n.jpg

A Lemezárugyárban készült Rába teherautókat nagyon sokan kedvelik és gyűjtik. Most egy egyedülálló gyűjteményt szeretnék bemutatni nektek, ami ráadásul eladó is.
Jó lenne ha valaki egyben tudná tartani ezt a ritka, nagyrészt soha nem használt, dobozos csomagot, mert valóban kincsről van szó. Előre szólok, hogy hat számjegyű összegről beszélünk a gyűjtemény esetében, ami már közelebb esik a hét számjegyhez inkább.

Ha érdekelnek benneteket a részletek, akkor akár itt, akár a Facebook bejegyzésnél, akár az Index  régi játékautók,gyerekjátékok  fórumában jelezhetitek azt.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg , ha játékokat szeretnél ...

Tovább Szólj hozzá

retro magyar magyarország vintage hungary régi rába kamion hungarian eladó toy toys gyűjtemény szocialista lemezárugyár lemezjáték spiel régiség socialism régi játék vintage toy tinplate toy tinplate

2017. feb 14.

Játékmúzeum TV 15.adás

írta: ToyaHSW
Játékmúzeum TV 15.adás

title_14.jpg

Szokatlan időpontban és meglehetősen váratlanul jelentkezek a Játékmúzeum TV legújabb adásával. Mivel a szombati naptól gyorsan peregtek az események, így a mai napon néhány friss szerzeményt mutatok be nektek előzetesen, amelyeket Tóth Sándor adományozott a jövendőbeli múzeum részére.
A videó szerkezete és indítása is egy kicsit átalakult, így ne lepődjetek meg :)

...

Tovább Szólj hozzá

retro video tv játék film mozi videó vintage régi bemutató movie toy toys gyűjtemény antik szocialista review régiség játék múzeum socialism régi játék vintage toy játékmúzeum tv

2017. feb 12.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.7.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.7.hét

Bár a heti videóval egy kicsit elcsúsztam, ez nem jelenti azt hogy a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat elmaradna. Természetesen ezúttal is várlak benneteket néhány jó áron megvásárolható régi játékkal, amelyekkel érdemes a gyűjteményeteket gyarapítani.
Vágjunk is bele!

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys antik szocialista top 5 top5 régiség játék múzeum socialism heti top 5 régi játék vintage toy

2017. feb 12.

Játékmúzeum TV 14.adás

írta: ToyaHSW
Játékmúzeum TV 14.adás

title_13.jpg

Bár egy napot ismét sikerült csúsznom, de csak elkészült a Játékmúzeum TV 14.adása is. Ezúttal ismét egy régi elemes játékot vettem elő, amit az NDK MSB gyárában készítettek.
A Polar2 klasszikus darab és sokaknak ismerős lehet a Pirx kapitány kalandjaiból is.

...

Tovább Szólj hozzá

retro video játék film mozi német videó vintage németország régi movie toy toys gyűjtemény ddr ndk antik szocialista spiel régiség játék múzeum socialism elemes játék battery toy gdr régi játék vintage toy játékmúzeum tv

2017. feb 07.

Gyűjthető kártyák a múltból

írta: ToyaHSW
Gyűjthető kártyák a múltból

dsc_0091.JPG

Ezúttal egy olyan régi "játékot" szeretnék bemutatni nektek, amiről annak ellenére sem sikerült semmit megtudnom, hogy itthon gyártották. Egy gyűjtőtől vásároltam meg dekorációs céllal, de végül arra az elhatározásra jutottam, hogy jelenleg albumba rendezve sokkal jobban mutat majd és kevésbé van kitéve a környezeti hatásoknak (nap, pára, stb...)..
Pontosan nem tudom milyen kártyák ezek, de abban szinte 100%-ig biztos vagyok, hogy gyűjteni lehetett őket és a kínálat alapján több érdeklődési körben is készültek ezek az apró lapok és 20 fillérbe került darabja.

Természetesen engem az autós változat fogott meg igazából, ami kísértetiesen hasonlít az Autó kvartettben is alkalmazott rajzokra, de itt az előlapon a rajzok, míg a ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék kártya magyar magyarország vintage hungary régi ungarn papír hungarian toy toys gyűjtemény card dekoráció paper antik szocialista régiség decor gyűjthető játék múzeum socialism régi játék vintage toy

2017. feb 05.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.6.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.6.hét

Ahogy arról tegnap említést is tettem nektek, a mai napon a szokásoknak megfelelően ezúttal is a Heti TOP5 régi játék ajánló rovat vár benneteket.
Igyekeztem a jövő hétre is érdekes licitálható vagy megvásárolható játékokat összegyűjteni, amelyekkel egészen biztosan érdemes gazdagítanotok a gyűjteményeteket.

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys antik top 5 top5 régiség játék múzeum heti top 5 régi játék vintage toy

2017. feb 04.

Játékmúzeum TV 12+1.adás

írta: ToyaHSW
Játékmúzeum TV 12+1.adás

title_12.jpg

Igyekszem továbbra is tartani magam a szombati Játékmúzeum TV adásokhoz, így a mai napon egy újabb részt láthattok a sorozatból.
Bár nem vagyok babonás, de a 13-as számot nem szívesen használtam volna, így a 12+1.részben a Grand Prix jelzőfényes társasjátékkal ismerkedhettek meg.
A videót ezúttal már csak azért is érdemes végig nézni, mivel egy kicsit későbbi részről is lesz benne szó :)

A következő részben ismét nem tudom mit mutatok majd be nektek, de egészen biztosan találok majd valamit, amivel szívesen nosztalgiáztok.

...

Tovább Szólj hozzá

retro video tv film mozi magyar videó magyarország vintage hungary régi movie hungarian toy toys gyűjtemény társas antik szocialista társasjáték battery régiség elemes socialism board game elemes játék battery toy régi játék vintage toy

2017. feb 01.

Mechanikus TOMY kosárlabda játék

írta: ToyaHSW
Mechanikus TOMY kosárlabda játék

  tomybb1.JPG

Mint azt már tudhatjátok erőteljesen kötődöm a TOMY játékokhoz. Erről már többször írtam és az egyik videóban is említést tettem róla.
Talán ezért is van a gyűjteményben több játék is a cégtől. A legújabb szerzemény egy teljesen mechanikus megoldással működő kosárlabda játék, ami azonnal levett a lábamról amint megláttam.

...

Tovább Szólj hozzá

retro sport vintage régi toy toys műanyag antik hong kong plastic mechanikus régiség mechanic tomy sport játék kosárlabda játék régi játék vintage toy baskettball

2017. jan 31.

Ellegi LOLA Can-Am távirányítós autó

írta: ToyaHSW
Ellegi LOLA Can-Am távirányítós autó

lola1.JPG

Ezúttal egy viszonylag ismeretlen, ám annál nagyobb távirányítós autót szeretnék bemutatni nektek a gyűjteményből. Igazából az egyik hazai aukciós oldalon nézelődve botlottam az ajánlatba, de igazából csak a mérete miatt keltette fel az érdeklődésemet.
Próbáltam még a vásárlás előtt rákeresni a neten a kocsira, de mivel semmit nem találtam így arra az elhatározásra jutottam, hogy rászánom a pénzt és a gyűjteményben elfér majd.

...

Tovább Szólj hozzá

retro játék olasz vintage olaszország régi remote control toy toys gyűjtemény antik italy távirányítós battery spiel régiség elemes játék múzeum távos elemes játék battery toy régi játék vintage toy ellegi

2017. jan 29.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.5.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.5.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a Heti TOP5 régi játék rovat, ahol az eddig megszokottakhoz hasonlóan ezúttal is öt jó áron megvásárolható régi játékot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.
Remélem ismét sikerült olyan játékokat összegyűjtenem nektek, amelyekre szívesen lecsaptok és ennek köszönhetően jó helyre kerülnek majd.

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys antik szocialista top 5 top5 spiel régiség socialism heti top 5 régi játék vintage toy

2017. jan 28.

Játékmúzeum TV 12.adás

írta: ToyaHSW
Játékmúzeum TV 12.adás

title_11.jpg

Ismét visszatértem a szombati Játékmúzeum TV adásrendhez, amit reményeim szerint még egy darabig tartani is tudok majd.
Persze lesz olyan időszak, hogy ritkábban jut időm a videók készítésére, de most még a távirányítós Joustra Talbot kisautó bemutatóját a megszokott napon kapjátok meg.
Természetesen a jövő héten sem marad el a rovat, amelyben még pontosan nem tudom melyik játék is lesz az áldozat, de javaslatokat addig is szívesen veszek kommentben.

...

Tovább Szólj hozzá

video tv játék film mozi videó franciaország vintage autó bemutató movie remote control france távirányítós review joustra távos vintage toy játékmúzeum tv talbot horizon

2017. jan 26.

Lakeside's Computer Perfection

írta: ToyaHSW
Lakeside's Computer Perfection

cp1.JPG

Ezúttal egy szerencse folytán hozzám került játékot szeretnék bemutatni nektek, amit 1979-ben a Lakeside's készített és a Computer Perfection névre hallgatott.
A Lakeside ekkor már egy ideje jelen volt a játékpiacon és különböző ügyességi és logikai játékainak köszönhetően méltán lett népszerű. Ezek közül a legnépszerűbb a Perfection volt, amit az elektromos Computer Perfection követett.

...

Tovább Szólj hozzá

retro amerika usa amerikai vintage régi toy toys antik logikai battery régiség elemes logical elemes játék battery toy elektromos játék régi játék vintage toy electronic toy

2017. jan 22.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.4.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.4.hét

Ahogy ígértem a mai napon a megszokott egy bejegyzés helyett kettő új írást találhattok majd az oldalon. Természetesen a Heti TOP5 régi játék ajánló rovat ezúttal sem maradhat el.
Igyekeztem ismét jó áron megszerezhető, különleges játékokat összegyűjteni nektek.

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys antik szocialista top 5 top5 régiség játék múzeum socialism heti top 5 régi játék vintage toy

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu