Retro játékmúzeum

Régi idők játékai jelenleg csak a neten, de talán egyszer az életben is kiállítva.

2017. aug 15.

Bolygókerekes Mentőautó

írta: ToyaHSW
Bolygókerekes Mentőautó

ambulance1_1.JPG

Ezúttal egy újabb bolygókerekes autót tudok bemutatni nektek a gyűjteményből, ami egy aukciós oldalon történt vásárlás során került a gyűjteménybe.
Már elég régen szemeztem a bolygókerekes Mercedes mentőautóval, de valahogy soha nem alakult úgy a helyzet, hogy meg is vásároljam. Szerencsére néhány hete ismét megakadt az autón a szemem és ekkor már nem haboztam és a szerintem kedvező árú játékot már nem hagytam ott.
Persze mint a 70-es, 80-as évek játékai, úgy a Mercedes T1-es mentőautó sem maradt meg tökéletes állapotban. A tetején egy hatalmas rés éktelenkedett és a szirénák is elvesztek az autóról az évek alatt.

Nagy szerencse azonban, hogy a villogó és az elemtartó fedél megmaradt. Mivel működőképes állapotban ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék régi toys gyűjtemény műanyag antik hong kong plastic spiel régiség friction játék múzeum elemes játék battery toy bolygókerekes régi játék vintage toy

2017. aug 13.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.33.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.33.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék ajánló rovat, amelyben jó áron megszerezhető régiségeket igyekszek a figyelmetekbe ajánlani.
Igyekeztem ezúttal is változatos dolgokat összeszedni, amelyek között remélhetőleg sokan megtaláljátok a gyűjteményetekből hiányzó darabot.

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys antik szocialista top 5 spiel régiség játék múzeum socialism heti top 5 régi játék vintage toy

2017. aug 12.

Játékmúzeum TV 39.adás

írta: ToyaHSW
Játékmúzeum TV 39.adás

title_38.jpg

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Játékmúzeum Blog TV adás, amelyben ígéretemnek megfelelően a TOMY által gyártott mechanikus Donkey Kong játékot próbálom ki.
Elsőre azt hittem sokkal nehezebb dolgom lesz a feladat teljesítésével, de most véletlenül szerencsével jártam és elsőre sikerült a golyót feljuttatnom a célterületre.

Erről és a játékról bővebben a videóban láthattok részleteket.
Folytatás egy hét múlva szokás szerint...

...

Tovább Szólj hozzá

retro kína játék vintage régi china toy toys gyűjtemény műanyag antik plastic spiel régiség tomy játék múzeum régi játék vintage toy játékmúzeum tv blog tv

2017. aug 11.

Felajánlott játékok 6.rész

írta: ToyaHSW
Felajánlott játékok 6.rész

felajanlas6nap2.JPG

A mai napon végéhez ér a szombaton felajánlás útján hozzám került játékok bemutatása. Egy egész hetet szántam a bemutatóra és még egy Szópóker ki is marad a bemutatásból.
Szóval amiből az egész akció kiindult ez a játék volt. Egy Fleischmann autópályáról van szó, ami alap felszereltségben is ritkaságnak számít manapság, A felajánlás útján a gyűjteménybe került autópálya a 70-es évek elejéről származik, de a történetét majd egy teljes posztban osztom meg veletek.
Rengeteg extra pályaelem, több irányítókar, eredeti trafó, korlátok, tartalék alkatrészek, műanyag bálák és hat darab autó képezi részét a csomagnak.
Sajnos a pálya eredeti doboza már nincs meg, de az autók tárolói megmaradtak és ez is komoly ...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys gyűjtemény felajánlás antik spiel régiség játék múzeum régi játék vintage toy

2017. aug 10.

Felajánlott játékok 5.rész

írta: ToyaHSW
Felajánlott játékok 5.rész

felajanlas5nap1.JPG

Ígéretemhez híven a mai napon folytatom a szombaton felajánlás útján gyűjteménybe került játékok bemutatását. A tegnapi napon azt ígértem nektek, hogy a mai napra már igazán érdekes dolgokat mutatok majd nektek.
Ez pedig nem lesz más mint néhány kisautó. A kisautók gyerekkorunk részét képezték. Sokat nyúztuk azokat és éppen ezért általában a festék lekopott róluk, a dobozokra pedig egyáltalán nem vigyáztunk.

A felajánlott játékok ettől teljes mértékben eltérnek. Gondos kezek voltak a gazdái a kisautóknak, amelyek között a Matchbox mellett Corgi Toys és Dinky Toys kisautók is találhatóak.
Ráadásként érkezett két Matchbox tartó bőrönd is, ami szintén tele van pakolva kisautóval. Minden kocsi rendkívül szép állapotban ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék vintage régi toy toys gyűjtemény felajánlás antik spiel régiség játék múzeum régi játék vintage toy

2017. aug 09.

Felajánlott játékok 4.rész

írta: ToyaHSW
Felajánlott játékok 4.rész

felajanlas4nap1.JPG

Egy újabb nap, akkor újabb bemutató következik a hétvégén megkapott adományból. Ezúttal most egy kicsit elmegyünk a sport irányában, ugyanis nagyszerű és igazán régi gombfocikkal gazdagodott a gyűjtemény.
Egy nagy kartondobozban kaptam a játékot, amit úgy gondoltam érdemes a továbbiakban is erre a célra használni. A doboz egy gombfocira utaló képet kapott, valamint apró dobozokba és zacskókba kerültek bele a csapatok - sajnos az eredeti poharas tartók már eltűntek.

A kapott gombfocihoz tartozott egy adag labda, néhány fél kör formájú valami és egy FTC játékosait tartalmazó papír is és természetesen kapuk (6 db). A félkörök funkciójáról fogalmam nincs és a FTC szalaggal sem tudom mit kellett csinálni, de remélem Ti majd ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék magyar vintage hungary régi hungarian toy toys gyűjtemény műanyag felajánlás antik szocialista plastic spiel régiség játék múzeum socialism régi játék vintage toy

2017. aug 08.

Felajánlott játékok 3.rész

írta: ToyaHSW
Felajánlott játékok 3.rész

felajanlas3nap3.JPG

A mai napon folytatom a sort a névtelenség homályában maradó adományozótól kapott játékokkal. Voltak már elemes és lendkerekes kisautók, míg az első részben néhány csomag kártyát tudtam megmutatni nektek.
A csomagban persze akadtak még magyar játékok a kártyákon kívül is. A mai napon a felajánlott játékok közül a Lemezárugyárban készült játékokat mutatom be nektek.

Elsőként egy Holdautót szeretnék mutatni nektek, ami eredeti dobozában, szerintem játszatlanul került most a gyűjteménybe. Az eredeti két labda is megvan hozzá, sőt selyempapírba csomagolva még az antennát is megtaláltam a dobozban. Ez utóbbi annyira ritka, hogy lényegében majdnem minden játékról hiányzik már.
A másik játék amit kaptam egy Pörgettyűs ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék magyar vintage hungary régi hungarian toy toys gyűjtemény felajánlás antik szocialista lemezárugyár régiség játék múzeum socialism régi játék vintage toy

2017. aug 07.

Felajánlott játékok 2.rész

írta: ToyaHSW
Felajánlott játékok 2.rész

felajanlas2nap1.JPG

Ahogy ígértem a tegnapi napon, a héten a múlt szombaton felajánlásként a gyűjteménybe került játékokat mutatom be nektek.
Az első napon a kártyákat mutattam meg nektek, de ez még közel sem a vége. Ezúttal három olyan autót mutatok be nektek, amitől még a komolyabb gyűjtők szája is tátva marad.

Akkor haladjunk méret szerint :)
Elsőként a Highway Patrol lendkerekes autót mutatom be nektek, amibe egy elem segítségével még egy lámpát is fel lehet kapcsolni. A kisautót az Ichiko készítette és szédületes állapotban maradt meg.
A folytatásban a rendőrségi vonalon maradva a Nomuránál készült bolygókerekes Mysteri Police Car van soron. Ez is mint láthatjátok hiánytalan darab.
A harmadik kocsi egy Mercedes 300 SL Gullwing, ami szintén ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék vintage régi toy toys gyűjtemény felajánlás antik spiel régiség játék múzeum régi játék vintage toy

2017. aug 06.

Felajánlott játékok 1.rész

írta: ToyaHSW
Felajánlott játékok 1.rész

dsc_0130.JPG

Akik olvasgatják a blog bejegyzéseit pontosan tudják, hogy a szombati napom elég zűrös volt és ennek köszönhetően csak este került fel a Játékmúzeum TV legújabb adása az oldalra.
Már akkor említettem, hogy majd megosztom veletek a részleteket, hogy mivel is telt a szombat délelőttöm.

Néhány hete kaptam egy megkeresést, amiben egy úr szerette volna jó helyen tudni a régi játékait és ezért arra az elhatározásra jutott, hogy átadja azokat nekem és a majdani múzeumnak.
Ehhez persze el kellett mennem a játékokért egy Pest melletti településre. A ködös fogalmazás nem véletlen, mivel az úriember nem szerette volna ha a kiléte kiderül és én ezt messzemenőkig tiszteletben is tartom.

Lényeg a lényeg, hogy a látogatást követően a ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék vintage régi toy toys gyűjtemény felajánlás antik szocialista spiel régiség socialism régi játék vintage toy

2017. aug 06.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.32.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.32.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 ajánló rovat, amelyben ezúttal is igyekeztem jó áron megszerezhető ritka játékokat összegyűjteni nektek.
Remélem a felhozatalba megtaláljátok majd azt a darabot Ti is, amit érdemesnek tartotok a licitálásra.

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys antik szocialista top 5 spiel régiség játék múzeum socialism heti top 5 régi játék vintage toy

2017. aug 05.

Játékmúzeum TV 38.adás

írta: ToyaHSW
Játékmúzeum TV 38.adás

title_37.jpg

Természetesen ha szombat, akkor következik az elmaradhatatlan Játékmúzeum Blog TV. Az az igazság, hogy délelőtt más dolgom volt (majd erről később részletesen olvashattok az oldalon), délután pedig dolgoznom kellett a munkahelyemen.
Ennek köszönhetően csak ilyen kései időpontban tudom megosztani veletek a legújabb részt, amiben a PIKO által gyártott Puch G6-ost mutatom be nektek. Természetesen a próba ezúttal sem marad el, így mindenképpen érdemes belenéznetek a videóba!

...

Tovább Szólj hozzá

retro video játék film mozi videó vintage régi bemutató movie toy toys gyűjtemény ddr ndk antik szocialista piko review spiel régiség játék múzeum socialism elemes játék battery toy gdr régi játék vintage toy játékmúzeum tv blog tv

2017. aug 02.

Macskafogó társasjáték

írta: ToyaHSW
Macskafogó társasjáték

macskafogo1.JPG

Ismét egy társasjátékot szeretnék bemutatni nektek, ami természetesen hazai fejlesztés és egy klasszikus magyar rajzfilmhez kötődik.
A Novoplast által készített Macskafogót mutatom be nektek a mai napon. A Novoplast a 80-as években szinte ontotta magából a társasjátékokat, amelyek mára igazi ikonikus játékokká váltak. A gyűjtők imádják ezeket a társasjátékokat, de még a mai 40-es, 50-es korosztály is nosztalgikusan gondol vissza gyerekkorának erre a korszakára.

A Novoplast egy egész sorozatot adott ki akkor a társasjátékokból, amelyek közül a Police07, Az Ezüst-tó kincse, a Csillagok háborúja, a Skála Rally, a Holiday, a LaserX 3, a Mesék titka, az Ide a Szfinxet, a Varázskert és a most bemutatásra kerülő Macskafogó is ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék magyar vintage hungary régi hungarian toy toys gyűjtemény társas antik szocialista macskafogó társasjáték spiel régiség játék múzeum socialism board game régi játék vintage toy novoplast

2017. júl 30.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.31.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.31.hét

Természetesen ezen a vasárnapon sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék ajánló rovat. Igyekeztem ezúttal is pár igen érdekes régi játékot összeválogatni nektek, amelyekhez jó áron juthattok hozzá.
Vessük is bele magunkat rögtön a közepébe!

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys antik szocialista top 5 spiel régiség socialism heti top 5 régi játék vintage toy

2017. júl 29.

Játékmúzeum TV 37.adás

írta: ToyaHSW
Játékmúzeum TV 37.adás

title_36.jpg

Ha szombat, akkor tudjátok Játékmúzeum Blog TV adás következik. Ezen a héten ismét egy elemes játékkal ismerkedhettek meg közelebbről.
Ezúttal a véletlenül hozzám került, viszonylag ritka, bolygókerekes Ambulance Car mutatkozik majd be. Természetesen ezúttal is kipróbálom a játékot, már amennyire az hagyja magát.

...

Tovább Szólj hozzá

retro video játék film mozi videó vintage régi bemutató movie toy toys gyűjtemény antik review spiel régiség játék múzeum elemes játék battery toy régi játék vintage toy játékmúzeum tv blog tv

2017. júl 25.

Lendkerekes MF-217 Sedan

írta: ToyaHSW
Lendkerekes MF-217 Sedan

mf217_1.JPG

Ezúttal is egy lendkerekes játékot szeretnék bemutatni nektek a gyűjteményből. A választásom ezúttal egy régi kínai játékra esett. Az MF-217 Sedan egy kitalált autó, ami lemezből készült a 70-es években.
Mivel a kínai játékok nagyon népszerűek hazánkban, így arra gondoltam ez az autó is megérdemel egy bemutatót.

Ami elsőre szembe tűnik az a játék formája, illetve formátlansága. A kocsi aránytalan és semmi kecsesség nincs benne. Olyan mintha egy téglára egy darab lemezből sátor formát hajtogattak volna.
A tető vonal borzasztó, az ablakok elhelyezkedése pedig aránytalan.
Általában a két színű festés előnyösen mutat a kínai játékokon, de itt az általam már csak kínai bordónak nevezett alsó rész és a fehér felső rész ...

Tovább Szólj hozzá

retro kína játék vintage régi china bemutató metal kínai fém toy toys gyűjtemény antik lemezjáték spiel régiség lendkerekes játék múzeum flywheel régi játék vintage toy tinplate toy tinplate

2017. júl 23.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.30.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.30.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben ezúttal is megvételre ajánlok nektek régi játékokat.
Ezúttal is igyekeztem minden területet átfogó kínálattal előállni, ami reményeim szerint sikerült is.

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys antik szocialista top 5 spiel régiség játék múzeum socialism heti top 5 régi játék vintage toy

2017. júl 22.

Játékmúzeum TV 36.adás

írta: ToyaHSW
Játékmúzeum TV 36.adás

title_35.jpg

Már annyira régen volt Játékmúzeum Blog TV adás, hogy szinte nekem is keresnem kellett a bejegyzések között azt. Persze ahogy azt előre jeleztem nektek, a héten már teljes erőbedobással készültem fel a hétre, így a Játékmúzeum Blog TV adása sem maradhat el.
Ezúttal is egy régi távirányítós játékot mutatok be nektek, ami ezúttal egy Szovjetunióból érkezett pingvin.

...

Tovább Szólj hozzá

retro video tv játék film mozi videó vintage szovjet régi bemutató movie remote control toy toys gyűjtemény szovjetunió műanyag antik szocialista cccp távirányítós review ussr spiel régiség játék múzeum távos elemes játék battery toy régi játék vintage toy játékmúzeum tv blog tv

2017. júl 20.

EHRI Highway Patrol lendkerekes autó

írta: ToyaHSW
EHRI Highway Patrol lendkerekes autó

hplendkerekes1.JPG

Az EHRI cég neve nem mond sokat azoknak, akik nincsenek benne igazán mélyen a régi játékok világában. Azonban ha képeket mutatok nekik a gyárból kikerült játékokról, akkor egyből mindenki kapcsol. Az 1946-ban alapította a céget  Erich és Herbert Risch és már az első pillanattól kezdve játékokat gyártottak a gépeinken, igaz ekkor még ónból.
1972-ben egy nagyobb átalakuláson esett át a cég, ami innentől kezdve már lemezből préselt játékokkal jelentkeztek a fiúk nagy örömére.

Igazából az 1972-vel kezdődő időszakból maradtak meg játékok, amelyek között hatalmas számban voltak autók. Az EHRI készítette az Opel Rekord szedán és kombi változatát több festéssel, de készítettek GT, Rally autót is, valamint a most ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék vintage autó régi metal fém toy toys gyűjtemény car ddr ndk antik szocialista spiel kisautó régiség lendkerekes flywheel socialism gdr régi játék vintage toy ehri highway police

2017. júl 18.

Rolós babakocsi

írta: ToyaHSW
Rolós babakocsi

babakocsi1.JPG

A 60-as évek egyik kultikus tárgyának és státuszszimbólumának számított az Ikarus által gyártott babakocsi. Természetesen gyerekjáték formájában is elérhető volt a különleges kidolgozású rolós napellenzővel szerelt játék, amit olcsóbb változatokban is gyártottak.
Ezúttal az utóbbit szeretném bemutatni nektek, ami kicsit egyszerűbb formával, ám igényes kidolgozással és az elmaradhatatlan rolóval várta a lányok babáit.

A kocsin fénykorában tobzódtak a krómozott elemek. A lökhárító, a sárvédők, az oldalsó díszlécek, de még a toló is krómozást kapott.
Persze ez az idők során szépen lassan megkopott és a ma beszerezhető daraboknál csak komoly munkával lehet visszanyerni az eredeti pompát.
A szerkezet fa alapokra ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék bőr magyar vintage fa hungary régi babakocsi hungarian toy toys gyűjtemény antik szocialista spiel régiség játék múzeum socialism régi játék vintage toy

2017. júl 16.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.29.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.29.hét

Ígérem a jövő héttől minden visszatér végre a rendes és megszokott kerékvágásba, de ezen a héten még egy kicsit össze-vissza működnek a dolgok.
A két napja megosztott és kicsit elkésett Heti TOP5 rovatot most egy újabb követi, amiben már a jövő hétre ajánlott játékok kapnak helyet.

Remélem ismét sikerült néhány jó áron megszerezhető és gyűjteménybe illő darabot összevadásznom nektek.

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys antik szocialista top 5 spiel régiség játék múzeum socialism heti top 5 régi játék vintage toy

2017. júl 14.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.28.hét

írta: ToyaHSW
Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.28.hét

A nyaralás miatt egy kicsit elcsúszott a Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben általában jó áron megszerezhető régi játékokat ajánlok gyűjtők vagy nosztalgiázásra vágyók figyelmébe.
A csúszás persze nem jelent elmaradást, így most pénteken kapjátok meg az általában vasárnap vagy hétfőn érkező rovatot. Persze ezúttal is sikerült klassz játékokat összegyűjtenem, amelyekért érdemes kinyitnotok a pénztárcátokat.

...

Tovább Szólj hozzá

retro ajánló játék vintage régi toy toys antik szocialista top 5 spiel régiség játék múzeum socialism heti top 5 régi játék vintage toy

2017. júl 13.

Joustra hernyótalpas daru

írta: ToyaHSW
Joustra hernyótalpas daru

joustracrane1.JPG

Ezúttal ismét egy olyan játékot szeretnék bemutatni nektek, amihez személyesen is volt szerencsém gyerekkoromban és szép emlékek kapcsolódnak hozzá.

A Jousta Grue (Bull sorozat) több változatban is készült. A gyakoribb sorozat gumikerekeket kapott és markolókanalat kapott, míg a jóval ritkább hernyótalpas változat daruhoroggal készült.
A játék felső részével lehetett találkozni a bakdarus változatokon és a sorozat más darabjain is.
A gém állítható volt több szögben, a jármű előre-hátra és jobbra-balra is tudott haladni, valamint a zsámoly forgatható volt és a J betűvel ellátott horgot is lehetett le-fel mozgatni.

A történet valamikor a 70-es évek végén, 80-as évek elején kezdődik, amikor egy karácsonykor én egy Joustra ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék franciaország vintage régi remote control toy toys gyűjtemény france antik távirányítós spiel régiség elemes játék múzeum joustra távos elemes játék battery toy régi játék vintage toy

2017. júl 11.

Művészeti összerakó játékok

írta: ToyaHSW
Művészeti összerakó játékok

mpuzzle1.JPG

Piacos barangolásom másik eredménye a Művészeti összerakó játék három darabja. Míg tőlünk nyugatabbra autóversenyzők, sielők és egyéb más érdekességek szerepeltek a puzzle játékokon, addig nálunk a Művészeti Alap Kiadóvállalata festmények képeivel díszített játékokat adott ki.
A piacon három darabra sikerült lecsapnom, amit az eladó olcsóbban adott mivel egyben megvásároltam tőle az összeset, ezzel is megmentve a játékokat az enyészettől.

Természetesen ezen a játékokon is egy-egy híres festményt kellett kirakni, ami nem is volt olyan egyszerű feladat. A 240 darabos puzzle 39x28 cm-es képet adott ki, ami minőségében simán elérte a nyugati színvonalat.
A három kirakón Kovács Mihály: Gara Nádor megvédi Mária és ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék magyar magyarország vintage hungary régi ungarn puzzle papír hungarian toy toys gyűjtemény paper antik logikai szocialista spiel régiség kirakó logical socialism régi játék vintage toy művészeti alap kiadóvállalata

2017. júl 07.

Tolató mozdony

írta: ToyaHSW
Tolató mozdony

tolato1.JPG

A Lemezárugyár játékairól mindig szívesen írok. Bár a játékok egy része külföldi másolat, azonban ennek ellenére számunkra akkor az újdonságot és az ötletességet testesítették meg ezek a lemezből készült szórakoztató játékok.
A cég mint tudjátok szinte a teljes játékpalettát lefedte. Készültek a gyárban lendkerekes, távirányítós, óraműves autók, játékkonyhák, flipperek és természetesen egyedi lemeztáblával rendelkező felhúzható játékok is.

Ezek közül az egyik volt a Tolató mozdony. A játék egy felhúzható mozdonyból és két vagonból állt, amelyhez egy két lemezből készült sínpálya is tartozott.
A sínpálya forradalmi megoldással összehajtható volt, aminek köszönhetően jóval kisebb csomagolásra volt ...

Tovább Szólj hozzá

retro játék magyar vintage hungary régi hungarian toy toys gyűjtemény antik szocialista lemezárugyár lemezjáték spiel régiség clockwork socialism óraműves régi játék vintage toy tinplate toy tinplate

2017. júl 05.

TOMY Kongman Donkey Kong

írta: ToyaHSW
TOMY Kongman Donkey Kong

donkeykong1.JPG

Ismét egy mechanikus TOMY játékot szeretnék nektek bemutatni. Akik követik a blogot egy ideje, azok pontosan tudják hogy mennyire is kedvelem a cég különleges játékait.
Különösen kedvelem a régi mechanikus és elektromos játékokat.
Ezúttal a Kongman Donkey Kong mechanikus, felhúzós játékot szeretném bemutatni nektek.
A már Kínában készült játék egy kicsit fiatalabb, mint a blogon bemutatott játékok általában, de úgy gondoltam érdemes megmenteni, mert pár év múlva jóval kevesebb működőképes darabot lehet majd találni.

Az 1992-ben készült játék egy igazi ügyességi, golyós, felhúzós szerkezetű remekmű, ami hozza a megszokott nehéz szintet.
A feladat egyszerű, egy golyót kell feljuttatnunk a pálya felső részén található ...

Tovább Szólj hozzá

retro vintage régi toy toys gyűjtemény műanyag antik donkey kong plastic mechanikus spiel régiség clockwork mechanic tomy óraműves régi játék vintage toy