Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.5.hét
2023. január 29. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.5.hét

Ha vasárnap, akkor a szokásos ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon, amelyben a hazai aukciós oldalak kincsei közül keresek nektek érdekes és jó áron megvásárolható régi játékokat.
Ezúttal is találtam néhány érdekesebb darabot, így mindenképpen ajánlom figyelmetekbe a kínálatot.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

lemez-muanyag-versenyauto-41-cm-921c_1_big.jpg

Lendkerekes F1 autó - A spanyol Rico cégnek köszönhetik a gyerekek ezt az igazán szépen kidolgozott Formula 1-es versenyautót. Bár a lemez részeken már felütötte a fejét egy kis rozsda és kopásoknak sincs híján a játék, de ennek ellenére úgy tűnik hiánytalan állapotban vészelte át az elmúlt 35 évet.
Most a tietek lehet ez a kincs, ami bármilyen gyűjteményben jól mutat majd egy alapos takarítást követően. A licit 4000 Ft-ról indul, de 7000 Ft-ért azonnal elhozhatjátok ezt a rendkívül jól kidolgozott játékautót.

1j927-gakken-lcd-card-game-soccer-quartz-kvarcjatek-eredeti-dobozaban-d21c_1_big.jpg

Gakken Soccer LCD játék - A 80-as évek elejének hangulatát hozhatjátok vissza, ha szert tesztek egy-két régi kvarcjátékra.
Akkoriban szinte minden gyereknek a kezében megtalálható volt egy-egy darab, amivel az óraközi szüneteket eltöltöttük. Akkoriban az igazán menőknél szétnyitható játékok voltak, de azért mindennek tudtunk örülni és nem is könnyen untunk rá ezekre a játékra.
Az élmény visszaidézéséhez tökéletes lesz a Gakken által készített focis játék, ami eredeti dobozával, leírással várja új gazdáját. A játék persze nem olcsó, de mégis érdekes és különleges.
Ha megnyerte a tetszéseteket, akkor csapjatok le a 18.000 Ft-os áron kínált játékra!

lemezarugyari-foldgomb-varazsgomb-lemezarugyar-f21c_4_big.jpg

Föld-Gömb logikai játék - A Lemezárugyár a lendkerekes és egyszerű lemezjátékokon kívül olyan területeken is jelen volt mint a logikai játékok.
Ennek a jelenlétnek köszönhetjük a Varázs-Gömb és a Föld-Gömb névre keresztelt csodát, ami mára igazán kedvelt és keresett játék lett.
Most egy eredeti dobozos Föld-Gömb játékkal gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket. Aki tudja, hogy miről van szó az egészen biztosan beszáll a 10.000 Ft-ról induló aukcióba.

technokid-elektro-regi-epitojatek-721c_1_big.jpg

Technokid Elektro - A Technokid a 60-as évek egyik rendkívül népszerű építőjátéka volt, amiből a gyerekek számtalan érdekes tárgyat megépíthettek fém elemek és csavarok segítségével.
Ehhez a játékhoz készült Elektro névre keresztelt kiegészítő is, aminek a segítségével elektromotorokkal dobhatták fel az építményeket a gyerekek.
A most eladásra kínált készlet persze nem teljes, de a villanymotor megtalálható benne és a doboz is az eredeti. Ehhez a Technokid kiegészítőhöz most minimum 4900 Ft-os áron juthattok majd hozzá egy kis szerencsével.

kerekpar-tomorgumis-c21c_1_big.jpg

Régi kerékpár - Ahogy beköszöntött a tavasz, majd megjött a nyár lényegében le sem lehetett bennünket vakarni a bringa nyergéből.
Lehettünk kicsik, majd később nagyobbak, de a kerékpározás mindegyikünk gyerekkorának a részét képezte. Emlékszem még az első tömör kerekes bringáimra, amivel nagyon bőszen tekertem.
Ezek a kerékpárok bár nem voltak a technika csúcsai, de mi mégis élveztük velük a friss levegőn töltött időt. Most egy ilyen nosztalgikus bringához juthattok hozzá egészen jó áron.
Az eladó mindössze 5000 Ft-ot szeretne kapni ezért a retro kincsért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6718036836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása