Széthajtható képes könyv kicsiknek
2018. június 21. írta: ToyaHSW

Széthajtható képes könyv kicsiknek

dsc_0063.JPG

Megnyugtató a tudat, hogy vannak olyan játékok amelyek évek, sőt évtizedek múlásával is változatlan formában készülnek a gyerekeknek.
A ma bemutatásra kerülő játék egy ilyen darab és a legkisebb korosztály számára készült.

Ezúttal egy széthajtható műanyagból készült képes mesekönyvet mutatok be nektek.
Ez a játék is a már többször említett csomagban volt, így egy alapos tisztítást követően arra gondoltam bemutatom nektek. Az egész kicsi gyerekeknek már a 70-es években is készültek harmonikaszerűen szétnyitható mesekönyvek, azonban ezek még akkor kemény kartonból kerültek gyártásra.
A 80-as években azonban a műanyagok előretörése új lehetőségeket nyitott meg a gyártók előtt. Ennek az anyagnak köszönhetően sokkal puhább és strapabíróbb játékokat lehetett készíteni.

Természetesen a szétnyitható mesekönyvek is megújultak az új anyagnak köszönhetően. A gyártóknak lehetőségük volt a műanyag lapokat puha betéttel ellátni és a lapokat egyszerű grafikával is elláthatták.
A gyerekek pedig boldogan piszkálhatták, rághatták, ráülhettek ezekre a mesekönyvecskékre azoknak semmi bajuk nem lett.
A most bemutatásra kerülő darabon tematikusan vannak elhelyezve a rajzok. Az egyik oldalon a járművek kapnak szerepet, míg a másik oldalon a kertészkedés.
A szülők ezeknek a képeknek a segítségével ismertethették meg a gyerekekkel ezeket a tárgyakat, de a kreatívabbak akár történeteket is eltudtak mesélni a képek segítségével.

Mivel ez egy elronthatatlan játék, így természetesen szép állapotban maradt meg. Néhány helyen a képek kicsit megkoptak már, de az élvezeti értékét nem csökkenti a széthajtható könyvnek.
Természetesen a múzeumban ez a játék is helyet kap majd és megnézhetitek és kézbe foghatjátok, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7514063727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása