Fúvós Triola
2018. június 20. írta: ToyaHSW

Fúvós Triola

triola_v4.JPG

A Triola az én gyerekkorom egyik kedvenc hangszere volt a gyerekek körében. A fúvós hangszer több változatban is megvásárolható volt és szüleink nem is sajnálták arra a pénzt, hogy egy kis zenei tudással is felvértezzenek bennünket.
Mivel általában műanyagból készült fúvós gyerekhangszerről van szó, így az ár sem volt túlságosan magas, így az áldozat nem igényelt különösebb sprórolást.

Az oldalon már láthattatok több változatot is, de most a már többször is említett játékcsomagban érkezett darabot szeretném megmutatni nektek.
Ez a Triola bizony eddigi élete során kapott hideget és meleget is. Ennek megfelelően az állapota elég leharcolt volt. Természetesen mint minden játékot, ezt is elsőként egy alapos takarításnak vetettem alá, majd próbának. A törött és hiányos hangszer a legnagyobb meglepetésemre megszólalt.
Ha pedig így történt, akkor azt gondoltam érdemes arra hogy nektek is bemutassam.

Sajnos a gyártóra egyáltalán nem utal jel a játékon, hacsak az előlapon látható három levelű lóherét nem vesszük jelölésnek. A kemény műanyagból készült játék formában egy kicsit eltér a gyakran látható Triolától és ráadásul rések is kerültek rá, ami valószínűleg a hang terjedését segíti elő.
A színes gombok lenyomásával szólaltathattuk meg a fúvós hangszert, ami a szokásos DO, RE, MI, FA, SOL, LA, SI, DO hangok kaptak helyet, amit betűvel is jelölt a hangok mellett a gyártó.
Ezen kívül még egy díszítő matrica található az előlapon. A fehér műanyag testet csak egy piros csík töri meg körben, aminek valószínűleg szintén a díszítés lehetett a célja.

A hangszer mint említettem kemény műanyagból készült és elég viseletes szegény. A vágatok egy részét valaki kitörte a helyéről, a fúvóka repedt, valamint a gombok egy része is elég érdekes helyzetet vette fel az elmúlt évek során.
Ennek ellenére működik a hangszer és ez a lényeg.
Természetesen a múzeumban majd ezt a régi játékot is láthatjátok majd, de higiénia szempontok miatt ezt biztosan nem próbálhatjátok majd ki.
Amíg nem tudom nektek élőben prezentálni a Fúvós Triolát, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4214061525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.06.21. 07:06:59

Ilyenem nem volt, pedig szerettem volna... :D

Ugyan Nemár 2018.06.22. 13:05:15

A képek elég hitelesek, az enyém is mindig ilyen retkes volt, csokoládéevészet után /közben volt a legjobb jàtszani rajta ugyanis... :D
süti beállítások módosítása