Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.24.hét
2018. június 10. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.24.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott és kedvelt Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben időről-időre osztok meg veletek jó áron megvásárolható régi játékokat.
Ezen a héten is összejött az öt játék, amelyek között remélem találtok olyan darabokat amelyekkel érdemes a gyűjteményeteket bővíteni.

d1d9_1_big.jpg

NORELKO építőkészlet - Ezt a játékot már bemutattam nektek itt a blogon. A 70-es évek végén és a 80-as évek elején nagy divatja volt a hungarocellből kivágott formáknak.
Ezt gondolta tovább a Mikrolin, akik elkészítették a NORELKO játékot, amelyből házakat, fákat és más egyéb dolgokat is kivághattunk a könnyű műanyagból. A készlet részét képezte a melegítéses kivágó és a festék is.
Ezúttal egy szép állapotban megmaradt darabra csaphattok le, aminek fix ára 1960 Ft.

a1d9_1_big.jpg

Tili-toli játék - Sokunk nagy kedvence volt a Tili-Toli játék, amivel nagyszerűen eltudtuk tölteni az időt. A logikai játékban a feladat egy kép kirakása volt, amivel néha órákat eltudtunk tölteni.
Ezúttal nem egy hazai darabot, hanem egy Hong Kongban készült játékot ajánlok a figyelmetekbe. A gyűjtők számára már azért is érdekes lehet ez a játék, mert így összelehet hasonlítani a hazai és a távol-keleti játékok minőségét.
A licit 1000 Ft-ról indul és szerintem ennyiért el is lehet majd hozni a játékot.

d1d9_1_big_1.jpg

Opti-Kapcsi - Férfiasan be kell vallanom, hogy eddig nem tudtam róla hogy itthon is készült optikai játék. Pedig az Opti-Kapcsi doboza erről tanúskodik. A szokásos dolgokat lehet belőle megépíteni, így maximum az anyagok használatában tér el a hasonló NDK és szovjet játékoktól.
Igényes csomagolás, szép állapot és ráadásul nagyon ritka. Ha úgy gondoljátok, hogy kell a gyűjteményetekbe ez a kincs, akkor 3332 Ft-os áron a tietek lehet.

a1d9_1_big_1.jpg

ITES Karosa SD11 - Távirányítós busz, amit egészen biztosan nagyon sokan ismertek. Az SD11-es több változatban készült, de ez most konkrétan a távirányítós változat.
Nem egy ritka játék, hiszen gyerekkorunkban a boltok polcairól elég volt leemelni szüleinknek a Csehszlovákiában készült játékot, ennek megfelelően viszonylag könnyen akadhattok egy-egy szebb darabra.
Ez egy szebb darab, amire érdemes licitálnotok. Az ár valószínűleg 10.000 Ft alatt marad majd. Jelenleg 6000 Ft-os árral lehettek nyerők.

d1d9_1_big_2.jpg

Espresso játék - Ha ismeritek az NDK-s játékokat, akkor a Plasticart neve sem hangzik ismeretlenül a számotokra. A gyártó a kisautókon kívül számtalan egyéb játékot is készített. Természetesen a lányok sem maradtak ki a szórásból, így nekik több különböző kávés készletet is gyártott az NDK gyár.
Az Espresso készletben van minden ami kell. Kávéfőző, poharak, sőt még cukortartó is. A készlet eredeti dobozban, nagyon szép állapotban lehet a tietek 2156 Ft-os áron.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4014035998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása