Csoko csoko csokoládé
2018. május 25. írta: ToyaHSW

Csoko csoko csokoládé

nagykanizsa-anno-edessegbolt.jpg

Ahogy a játékok az édességboltok is a gyerekkorunk részét képezték. Akkoriban a közértek választékához képest maga volt a mennyország sokunk számára egy-egy édességbolt, ahol szinte mindent meglehetett venni.
Persze kaphatóak voltak a boltok polcain is látható csokoládék, de akár kimérve kis papírzacskóban is kaphattunk drazsékat vagy bonbonokat.

Ebben a bejegyzésben ezt a világot próbálom nektek megidézni néhány archív fényképpel és sok-sok csokoládé csomagolással.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6813983820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.26. 07:52:49

Azokat az "ÚJ Suchard recept!" feliratú csokipapírokat minden jóérzésű csokirajongó a kukába hajítja. A Bohócot nem szerettem, de a Lottót nagyon, nem egyszer fordult elő, hogy az volt az "ebéd". Mikor jöttek ezek az "új" változatok a rumosdió helyett fűrészporral töltve, egy életre leszoktam róla. Kizártnak tartom, hogy aki ismerte az eredeti változatot, az hajlandó volt megenni ezeket az olcsósított borzalmakat.

ToyaHSW 2018.05.26. 22:26:19

@hullajelölt88: Egyet kell értenem veled. Valahogy azok a csokik ízben sokkal jobban voltak, mint a mai harmatos utánzatuk és ugye a méretük is erőteljesen eltér.
Persze akkor is voltak gyengébb minőségű édességek, de nem ez volt a jellemző. A Boci, a Tibi és még néhány csoki oltári jó volt akkoriban, manapság pedig...
De ilyen a papír csomagolású Túró Rudi is, amire mind a mai napig szívesen emlékszem...ja és csak 2.80 volt :D

2018.05.26. 23:03:59

@ToyaHSW: kisfiú... az EREDETI, magyar Túró Rudi az valami alufóliaszerű anyagba volt csomagolva, ami belülről volt papírral bélelve. Kívül ezüst szín+piros pöttyök. És 1.80 volt az ára. :)
süti beállítások módosítása