Focis türelemjáték
2018. május 18. írta: ToyaHSW

Focis türelemjáték

dsc_0059.JPG

A türelemjátékok igazán népszerűnek számítottak a 70-es években. Általában a trafikokban voltak megvásárolhatóak és valami feladatot kellett benne teljesíteni, amihez kitartás, kézügyesség és nem utolsó sorban sok türelem kellett.
A játékoknak számtalan változata volt. Volt ahol egereket kellett a házba juttatni a macskák között, volt ahol a bohóc vagy a bagoly szemének a helyére kellett egy-egy golyót beügyeskednünk és volt sokunk kedvence, a focis.

A focis türelemjátékról már volt szó az oldalon, bár akkor egy másik változatot mutattam be nektek. Ez egy ízig-vérig hazai készítésű játék, amelynek a külső része teljes egészében műanyagból készült.
A belső részen volt a játéktér, ahol focisták voltak láthatóak és sok-sok furat. valamint a kapu felső sarkában egy valamivel kisebb lyuk.
A játéktéren belül még egy fém golyó is helyet kapott, amit a felső sarokba kellett bejuttatni. Persze ez így elmondva egyszerűen hangzik, de a valóságban nagyon sokszor a furatokon kiesett a labda a pályáról és ekkor a játékot megfordítva kezdhettünk mindent elölről.
Emlékeimben kutatva nem ugrik be hirtelen több olyan játék, ahol a játék két oldalán azonos feladatot kellett volna végrehajtani és ennyire összefüggött volna a két oldal.
Persze elképzelhető, hogy az emlékeim már kicsit megkoptak és nektek eszetekbe jut hasonló játék majd - ha így lenne, akkor kérlek benneteket osszátok meg kommentben.

A játék a már sokszor említett nagyobb csomagban érkezett hozzám. Persze az elmúlt közel 50 év nem múlt el rajta nyomtalanul, így már számtalan apróbb karc található az átlátszó plexin.
Ennek ellenére kiválóan használható mind a mai napig és élvezetes vele gólt lőni, amint az az egyik képen láthatjátok is ez még nekem is sikerült.

Természetesen a múzeumban nektek is lehetőségetek lesz majd kipróbálni ezt a játékot is, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3313978306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.19. 16:49:37

Életem legunalmasabb játéka volt. :)

HARP3R 2018.05.20. 09:30:03

Mennyit vacakoltam én ezzel annak idején, istenem. Praktikusan elfért zsebben, táskában, így bárhol elő lehetett venni egy kis játékra (buszon, utcán, szünetben, padon ... stb). A 70-es és 80-as évek videojátéka volt. :-)))

Division 2018.05.23. 23:03:25

Ez szerintem két személyes játékra is alkalmas, ezért van különböző színű gyűrű a két oldalon, hogy jelezze a két külön csapatot. Ha átesik, akkor a másik csapathoz került a labda.

ToyaHSW 2018.05.23. 23:30:18

@Division: Persze, lényegében bárhogy lehetett vele játszani. Ez olyan volt mint az autóskártya, amit mindenki a saját szabályai szerint játszott, nem pedig a leírtak alapján.
süti beállítások módosítása