Subi-Dubi-Du Tili-Toli
2018. május 02. írta: ToyaHSW

Subi-Dubi-Du Tili-Toli

flinstonestilitoli1.JPG

A Tili-Toli játékról már többször esett szó a blogon, amelyek számtalan változatban kerültek a boltok polcaira. Az első időkben még egyszerű számokat kellett a megfelelő sorrendbe elhelyezni, amit a későbbiekben felváltott a képes megoldás.
Az első játékoknál egy 4x4-es mezőn volt elhelyezve 15 tologatható lapocska, amelyeket sorrendbe kellett rakni. Ekkor még a játékok szétszedhetően voltak, így a kezdő játékosok egyszerűen tudtak csalni is, ha úgy tartotta kedvük. A játékgyártás fejlődésével azonban a tili-toli játékok is átalakultak.
Elsőként a mezők száma növekedett meg, így már egy 4x4-es képet lehetett a lapocskákra nyomtatni és nem hiányzott belőlük egy rész sem, majd az elemek kiemelkedését megakadályozandó a lapok peremet kaptak és így voltak egymás mellett csúsztathatóak.
Ezzel meglehetett akadályozni a csalást, ami nagyban növelte a játékidőt is.

A kezdeti számos változatokat az idő múlásával felváltotta a grafikákkal ellátott változat. Számtalan ismert rajzfilm főszereplője kapott helyet a tili-toli játékokon.
Volt Pityke őrmesteres, Dr.Bubós, Flintstone családos változat is és még ki tudja mennyi fajta. Komoly gyűjteményeket lehet felépíteni csak ebből a játékstílusból, mivel az egyik legrégebbi játékok közé tartozik.

A ma bemutatásra kerülő darab a Subi-Dubi-Du nevet kapta, amiből már az idősebbek tudhatják, hogy a Flintstone család volt a középpontban.
A műanyagból készült játékban a Flintstone család tagjainak képét kell kiraknunk, akik éppen egy autóval száguldanak. Valószínűleg a rajz valami újságból származhat és az lett átmásolva a műanyag elemekre.
A játékot látszik, hogy sokszor szerzett kellemes perceket a tulajdonosának, ugyanis a grafika már egy kicsit megkopott. Ennek ellenére még mindig nagyszerűen használható ez a játék, amiben semmi meglepő nincs hiszen lényegében ezek a trafikos műanyag játékok örökös daraboknak számítanak.

Örülök, hogy ebben a stílusban is tovább bővült a gyűjtemény, aminek ezt a darabját is láthatjátok a majdani múzeumban. Addig pedig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8913884734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása