Régi mini kártyák
2018. április 19. írta: ToyaHSW

Régi mini kártyák

minikartya1.JPG

A mai napra ismét néhány bontatlan érdekességet hoztam nektek. Ezúttal három darab itthon gyártott kártyát mutatok be nektek, amelyeket Debrecenben vásároltam a Zsibin.
Ha jól tudom ezeket a kártyákat Debrecenben is gyártották és általában trafikokban lehetett beszerezni.

A három kártya természetesen különböző témákat dolgoz fel, de mivel nincsenek nyitva a csomagok, így kicsit nehezebb dolgom van. Ennek ellenére igyekszem rendesen bemutatni a csomagokat.

Az első pakli a TopAss Versenymotorok nevet viselő csomagja. A 24 darabos csomagban természetesen motorokkal ismerkedhettek meg a gyerekek. A lapok a motorok fotói mellett lóerő, végsebesség, hengerűrtartalom, hengerszám és súly adatokat is tartalmaztak, így lényegében ennél a paklinál lehetett alkalmazni az autóskártyáknál bevett szabályokat.

Mint a csomag első lapján is látható ez egy gyerekeknek készült Fekete Péter kártya. Az összes lapon gyerekek láthatóak szépen megrajzolva, amint különböző dolgokkal játszanak (labda, baba, hangszer, stb...), kivéve Fekete Pétert, aki egy kályhacsőben nyúlkál.

A harmadik pakli a Szuper Adu nevet kapta. Ez is egy igazi kvartett kártya, amelyben mesék szerepelnek. A csomagban megtalálható a Hamupipőke, Jancsi és Juliska, A farkas és a hét kecskegida, Piroska és a farkas, Csipkerózsika és Hófehérke mesék négy-négy jelenete.
Érdekessége a lapoknak, hogy itt mivel nem tudtak adatokkal dolgozni, a készítők a mesék egy-egy mondatát írták fel a rajzok mellé. A rajzok amúgy ennél a csomagnál is szépek, bár a lapok minősége egy kicsit gyenge.

Ennek ellenére nagyon örülök, hogy sikerült ezekkel a kártyákkal is gazdagítani a gyűjteményt, ugyanis a gyerekeknek készült kártyákból soha nem lehet elég :)
Természetesen ezeket a kártyákat is láthatjátok majd a múzeumban, de játszani persze nem tudtok majd vele. Ezek a régi kártyák bontatlanul maradnak meg a gyűjteményben, de remélhetőleg így is sokatokban ébresztenek majd kellemes emlékeket.
Most pedig jönnek a megszokott fényképek :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7313849906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása