Különleges NDK játékok
2018. április 12. írta: ToyaHSW

Különleges NDK játékok

Ha már volt szó a Lemezárugyár és a kínai gyártók különlegesebb játékairól, akkor nem mehetek el szó nélkül az itthon nagyon kedvelt egykori NDK-ban készült játékok mellett sem.
Néha megdöbbentő összegekért cserélnek gazdát a Presu, az Anker, a PIKO vagy az MSB ritkább játékai is. Egy ötös listát hoztam nektek a teljesség igénye nélkül ezekből a játékokból is.

s-l1600_15.jpg

Wartburg 311 - A Presu által gyártott klasszikus darab. Már a játék alapjául szolgáló autó is maga a gyönyörűség és ettől a játék változat sem marad el.
Készült kabrió és hagyományos változatban is és természetesen távirányítós elemes autóról van szó. Az eredeti dobozos változatok ára állapottól függően olyan 400 euró körül indulnak az Ebay-en.

s-l1600_19.jpg

Volga M21 - Ismét egy klasszikus, amit még a Presu készített. A Presu játékok ára alapból magas és nincs ez másképp az M21-es Volga esetében sem. A forma itt is nagyon szép és a kocsi is részletgazdagon ki lett dolgozva, aminek köszönhetően mára igazi kincsnek számít a játék.
Ennek megfelelő az ár sem alacsony, ugyanis az eredeti dobozos és eredeti távirányítóval rendelkező változatok esetében bőven 200 euró felett beszélgetnek ha a vételár kerül szóba.

s-l1600_18.jpg

PIKO AX2 - Egy igazi futurisztikus jármű a PIKO műhelyéből. A gyár általában távirányítós autókat gyártott, de ez egy bolygókerekes űrjármű. Nem egy gyakori darab, de az AX1-es még ritkább mint ez a játék.
Hiánytalanul, dobozosan általában 150 euró felett juthattok hozzá.

s-l500_1.jpg

Tu-144 makett - Ha arra gondoltok, hogy a Plasticart makettekért néhány márkát kértek el az NDK áruházakban, akkor egész szép karriert futottak be a cég játékai.
A személyes kedvencem a Vostok-1 és a Tu-144. Ez a kettő összerakható makett még csak nem is a legdrágábbak közül való. A Tu-144-esért építetlen állapotban, eredeti dobozzal olyan 120 eurót kérnek.

28576268_967206646789379_8463364170804119059_n.jpg

Presu Unikos - Igen, jól látjátok ez a játék nagyon sokban hasonlít a Saturn és Jupiter távirányítós űrjárművekre. A Presu gyártotta és lényegében az előbb említett két játéknak az elődjének lehet tekinteni. Az érdekessége az orsós hajtás, amivel egy időben a valóságban is kísérleteztek a Szovjetunióban.
Elképesztően ritka játék, ennek megfelelően az ára is valahol a csillagos égben indul. Valószínűleg ezzel nem fogtok találkozni a piacokon vagy a hazai aukciós oldalakon.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1713715624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása