Régi puzzle játék
2018. április 10. írta: ToyaHSW

Régi puzzle játék

smallingerlandpuzzle1.JPG

Egyszerűen nem tudtam jobb címet adni a mai bejegyzésnek, így inkább a tényekre szorítkoztam, hiszen egy régi puzzle kirakót szeretnék bemutatni nektek.
Már az magában érdekes ahogy a gyűjteménybe került ezt a régi játék. Az egyik Facebookos régi játékokkal foglalkozó csoportban volt felrakva aukcióra ez a klassz puzzle 1 Ft-os indulóárral. Gondoltam próbaképpen teszek rá egy 1 Ft-os ajánlatot. Telt-múlt az idő, a licit lejárt és a játék 1 Ft-os áron maradt.
Az eladó rendkívül korrekt volt, hiszen a postázás költségét kellett lényegében kifizetnem és máris a gyűjteményben landolt ez a ritka puzzle.

MIért is írom, hogy ritka?

Mivel nem egy ismert gyártó termékéről van szó és ráadásul egy bizonyos épület felújításakor került kiadásra. Ez az épület a Holland Smallingerlandben található és a Van Manen en Zwart újította fel.
Ennek örömére került kiadásra ez a puzzle, ami a felújítás egyik pillanatát örökítette meg, de természetesen látható a felújított épület is a kirakott puzzle játékon.
500 darabos játékról van szó, ami még tényleg érintetlen. A papírból készült darabok még érintetlenül várják az első kirakást egy zárt zacskóban. Természetesen a játékhoz tartozó papír is megtalálható még a dobozba, amin olvasható, hogy a felújítás 1992-ben zajlott.

Valószínűleg valamikor az átadás környékén készülhetett korlátozott darabszámban ez a puzzle is, amit örömmel fogadtam be a gyűjteménybe.
Mivel kedvelem a puzzle játékokat, így ennek is meglesz a helye :)
Természetesen a múzeumban láthatjátok is majd a készletet, de ez a játék marad bontatlan állapotban. Addig pedig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9213822490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása