Így és ezekkel játszottunk Mi 1960-1980 5.rész
2018. március 06. írta: ToyaHSW

Így és ezekkel játszottunk Mi 1960-1980 5.rész

97535.jpg

Befejező részéhez érkezett az időutazásos sorozatunk, amelyben képek segítségével tettünk egy kis kirándulást a múltban.
Persze azért a befejező részre is tartogattam nektek tíz újabb képek a régi időkből, amelyeket a Fortepannak köszönhetünk.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5513656458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fbal02 2018.03.07. 10:40:54

Mennyivel jobb világ volt. Rend volt, fegyelem volt, tisztaság volt.

ToyaHSW 2018.03.07. 14:35:57

@fbal02: Más kor volt, annak minden előnyével és hátrányával együtt.

TheRminator 2018.03.08. 13:31:28

@fbal02: Nem volt jobb világ. Ott csorgattam a nyálam a Neckermann, Quelle katalógusok oldalain, hogy a nyugati gyerekeknek milyen menő ruházuj, görkorijuk, bringájuk, játékuk, órájuk stb volt. És irigykedtünk azokra, akiknek külkeres stb volt a rokonuk. Rátapadtunk a dollárbolt kirakatára, ahol mindig volt Lego, Matchbox, Walkman, márkás farmer, Adidas cipő stb. Én örülök, hogy a kisfiam most gyermek. Mert megadhatom neki azt, ami nekünk nem adatott meg.
Rend volt? Most is rend van. Fegyelem volt? Persze, kötelező volt úttörönek lenni, és elmenni a sok baromságra. Tisztaság volt? Ma is az van, csak normális helyen kell lakni. Akkor is sok szemét volt az utcákon hidd el, csak az idő megszépíti.
Én szívesebben lennék a mai korban gyermek.

Más: Az a Csepel BMX ütős :-) Nekem is van kettő erdeti, a sima és a deluxe kivitel.

fbal02 2018.03.08. 22:12:48

Most leírtad a saját szubjektív véleményed és élményed. Nekem jobb világ volt. Én nem csorgattam a nyálam a külföldi katalógusokra, szívesen nézegettük őket persze, de nem kaptam sírógörcsöt mert nem volt playmobilom, volt helyette magyar playmobilom és ez csak egy példa volt. Amire szükségünk volt azt így is megszerezte magának mindenki. Az osztályban mindenkinek volt legója, matchboxa és walkmane is és nem volt külkeres ismerősünk. Ha meg ötévente jött esetleg egy külföldi rokon akkor még volt casio órám is meg elektromos játékunk is és mi nem is számítottunk gazdagnak. Rend meg most nincs ahhoz képest mert akkor nem késeltek meg az utcán, és kiengedhetted a gyereked és pofán vágott a rendőr a hugyoztál a parkban, ezek is csak kiragadott kis példák, de aki akkor élt az tudja miről beszélek. A fegyelem meg nem egyenlő az üttörőséggel, aminek egyébként rengeteg előnye volt mert én pl bejártam a fél országot tök ingyen a mindenféle vándor és üttörő táborok segítéségével azontúl, hogy 100 féle foglalkozásra jártunk szintén tök ingyen. Azt írod "Ma is az van, csak normális helyen kell lakni." És aki nem lakik normális helyen az dögöljön meg mert nem tellett neki jobb könyékre? Egyébként nem volt annyi szemét, nézz meg egy régi videót Budapestről a 70es/80as évekből, meg fogsz lepődni. Minden pont a rendszerváltás után romlott el, a közbiztonságtól kezdve minden. Volt szocializmus, na igen, most meg mi van helyette nézd meg.
süti beállítások módosítása