Szélvész Jeep kisautó
2018. február 15. írta: ToyaHSW

Szélvész Jeep kisautó

szelveszjeep1.JPG

A mai napra ismét egy olyan játékot tartogattam nektek, amivel egészen biztosan nagyon sokan találkoztatok gyerekkorotokban. Ez pedig nem lesz más mint a Szabó féle Szélvész kisautó.
A Szélvész kisautó sorozat 1984-ben került a trafikok polcaira. Igen, ez egy ízig-vérig trafikos játék volt. Természetesen nem saját ötlet alapján dolgozott itt sem a magyar kisipar, hanem a német Darda játékok szolgáltak alapul.
Ennek megfelelően a kocsik egy része felhúzós szerkezetet is kapott, azonban ez a későbbiekben elmaradt.

A Szélvész sorozat három darabból állt, a levehető tetős Buggy, az áramvonalas formájú GT és a ma bemutatásra kerülő Jeep.
A felhúzós szerkezet a Darda autók egyik jellemzője volt. A kocsikat hátrahúzva lehetett felhúzni a bent található szerkezetet, ami után az autót a parkettára vagy a pályára téve az azonnal elindult.
Ez a szerkezet mint említettem néhány Szélvész autóban is helyet kapott. Ezek a kocsik általában a gumírozott kerekekről ismerhetőek fel.

A most bemutatásra kerülő Jeep nem ilyen szerkezettel került a polcokra, ennek megfelelően a kerekek is műanyagból vannak rajta.
A fehér színű autón a motorháztetőn található matrica is egészben maradt meg, ami nagy szó. A kisautó a fehéren kívül készült még kék, zöld, homokszínű, fekete színben is, természetesen minden esetben eltérő matricázással.
A kidolgozás viszonylag igényes, bár kicsit esetlenül fest a kisautó. A belső tér szépen ki lett dolgozva, van kormány és ülések, míg hátul a felső lemeztestből öntve a pótkerék és az üzemanyagkanna is látható, míg elől műanyagból elkészítve két lámpa is került a kocsira.

Jelenleg még csak ez az egy tagja van a Szélvész sorozatnak a birtokomba, de remélhetőleg idővel sikerül mind a három kocsit megszereznem majd.
Természetesen kisautókkal foglalkozó részen majd ezt az autót is láthatjátok a múzeumban, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2613672506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2018.02.16. 15:30:21

Nekem máig megvan egy eredeti Darda modell - újszerű állapotban! Mint hímes tojásra, úgy vigyázom állapotát! :) A legjobban azt bírtam benne, hogy hátrahúzás után ha rátettük egy ferde felületre, akkor stabilan megállt rajta! Mint ami kéziféket kapott volna. Fú, nagyon imádtam. Örültem később a magyar koppintás megjelenések is, de az sajnos jóval gyengébb kivitel volt. Viszont tök jó hogy megörökítetted a hazai megalkotóját!
süti beállítások módosítása