Lendkerekes NDK Ferrari 512
2018. február 14. írta: ToyaHSW

Lendkerekes NDK Ferrari 512

msb-ferrari512_1.JPG

Az NDK kisautók számtalan változatban készültek. Voltak a műanyagból készült lendkerekes változatok amelyeket nagyrészt a Plasticart gyártott, a távirányítós autók amelyeket a PIKO és voltak a lemezből készült autók amelyeket általában az MSB.
A Ferrari 512-es Branderburgban készült mégpedig elég sok változatban.

A játék alapból egy lendkerekes kisautó, aminek mind az alsó, mind pedig a felső része lemezből készült. Kialakítástól függően kaptak rajta helyet műanyag alkatrészek, de az alap változatnál csak a kerekek készültek műanyagból.
Természetesen mint az előző mondatomban jeleztem a kisautó több változatban és színben is készült. Az alap sportkocsi változat nem tartalmazott extra kiegészítőket, sárga, ezüst, piros és kék színben készült különböző reklámfelíratokkal.
A kicsit összetettebb változatok már legalább egy hátsó szárnyat kaptak és a festésük is más volt. Készült néhány speciális darab is a játékból, ilyen volt az Airport Service felirattal és vöröskeresztekkel, szirénával és villogóval szerelt változat vagy a hasonló felszereltséggel büszkélkedő Fire Chief változat is.

Ezek az autók mind a mai napig működnek, sőt kiváló állapotban be is szerezhetőek az Ebay-en keresztül. A gyűjteménybe került darab már egy kicsit viseletes. A festés néhány helyen megsérült, de mint tudjátok kedvelem az olyan játékokat amelyekkel valóban játszottak.
A kerekek is kicsit megkoptak a használat során, ennek ellenére mind a mai napig kiválóan működik a kocsi.

Természetesen a múzeumban majd Ti is kézbe vehetitek és kipróbálhatjátok ezt az NDK lemezjátékot, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9913669360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása